,

42 savaitė: Labai velykiški, burnoje tirpstantys kiaušininio likerio keksiukai su kiaušininio likerio glajumi. Tiesiog mmm!…

Savaitgalį – šv. Velykos ir, kaip sako mano Jonas, visi iki jų nori KAŽKĄ padaryti. Kas užbaigti pradėtą projektą, kas aplankyti draugus, susitvarkyti namus ir t.t. Tikiu, kad tikrai ne aš vienintelė vis pasidairau įdomesnio recepto šventiniam stalui, tad šią iškilmingą priešvelykinę savaitę nutariau iškepti ilgai „taupytus“ keksiukus su kiaušininiu likeriu. Argi begali būti kas velykiškiau? 🙂

Kiaušininio likerio keksiukai 2

Šio recepto pati nesugalvojau, o pasiskolinau iš savo mėgstamos knygos „Kepimo džiaugsmai“ (knyga versta iš vokiško kepėjų vadovo „Die neue Bildbachschule“). Taigi, ilgai nevyniodama į vatą pateikiu produktų sąrašą, iš kurių iškepsite 24 nuostabiai purius, burnoje tirpstančius gelsvus pyragaičius:

5 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
250 ml kiaušininio likerio
250 ml aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų)
100 g miltų
150 g bulvių krakmolo
3 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos

Kiaušininio likerio keksiukai

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, druską ir kepimo miltelius. Kiaušinius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pasipūs ir pabals. Šis etapas gali užtrukti kokias 5 minutes, bet pasistengti tikrai verta, nes kuo daugiau priplaksite į kiaušinius oro, tuo pyragiukai bus puresni. Vis plakdami į kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite likerį ir aliejų. Galiausiai į gautą geltoną skystimėlį persijokite birius produktus ir greitai mediniu šauktu arba plakimo šluotele viską sumaišykite iki vientisos masės. Tešla bus tikrai skysta – kaip blynų, o gal net lietinių, bet nesijaudinkite, viskas taip, kaip ir turi būti. Išpilstykite tešlą į keksiukų sijonėlius ir kepkite apie 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min.

Kol keksiukai kepa, nedarinėkite orkaitės. Tešla labai puri, todėl net menkas temperatūrų pasikeitimas gali viską sugadinti. Stebėkite, kaip pyragaičiai po truputį kyla, pučiasi ir ruduoja. O paruduos jie tikrai neblogai (greičiausiai dėl to kaltas dar ir cukrus, esantis likeryje). Iškepusius pyragaičius atvėsinkite ir apliekite glajumi.

Jam sumaišyti reikės:

150 g cukraus pudros
5 šaukštų kiaušininio likerio

Kiaušininio likerio keksiukai 3

Šis užpilas šiek tiek susigers į pyragaičius ir gražiai nublizgins jų viršūnėles, suteikdamas joms malonų ir įdomų likerio skonį. Man šie keksiukai – labai labai pasiteisino. Nors paties likerio kepinyje pajusite labai nežymiai, bendras derinys su glajumi privers iš malonumo aikčioti net ir išrankiausią smaližių 🙂

P.S. Ar galite patikėti, kad liko vos 10 keksiukų istorijų??

3 Comments
  • S
    Posted at 19:27h, 19 balandžio Atsakyti

    Keksiukai labai skanūs…! tik nesupratau, kodėl jie man nelabai kilo…. atrodo viską lyg ir gerai dariau… 🙁

    • keksiukuistorijos
      Posted at 11:26h, 22 balandžio Atsakyti

      Gal nepakankamai išplakėt kiaušinius? Kuo daugiau juose oro, tuo keksiukai lengvesni ir puresni 🙂 O gal permaišėt tešlą įmaišydama miltus?..

  • Inga
    Posted at 17:01h, 30 birželio Atsakyti

    Nuostabaus skonio keksiukai, ačiū už puikų receptą:))

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!