3 savaitė: Bananiniai-riešutiniai keksiukai su karameliniu kremu

Kadangi pamažu įsibėgėja mano išsvajotos atostogos, o kitą savaitę kartu su Jonu ir dar trim nuotykių ieškotojais keliausim po Latviją bei Estiją, nutariau ilgai nelaukti ir vienu kartu sukurpti net kelias keksiukų istorijas! O ką man reiškia, kai galiu kad ir visą dieną sukinėtis virtuvėje su mikseriu rankose? Taip jau sutapo, kad kai mane pagavo įkvėpimas, namuose dingo internetas. Čia pagalbon vėl verčiau Beatos „Kepinių knygą“, kurioje ir suradau keletą puikių, paprastų ir gana prašmatnių receptų. Kepimo maratoną pradėjau nuo bananinių pyragaičių.

DSC_0012_view DSC_0013_view

Bananiniai keksiukai
120 g. lydyto sviesto
2 trinti bananai
150 g. cukraus
2 kiaušiniai
50 ml kefyro
180 g. miltų
100 g. pasmulkintų lazdyno riešutų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga kaip visada prasideda nuo kiaušinių plakimo su cukrumi. Tada į šią masę keliauja sviestas, kefyras, trinti bananai, o galiausiai suberiami miltai, kepimo milteliai ir riešutai. Berods, nieko nepamiršau? Taigi, išeina gana tirštoka, šiek tiek pilka masė (tą ne visiškai baltą spalvą įtariu duoda bananai), kurią reikia supilstyti į keksiukų popierėlius ir kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 minutes.

Suklysti tikrai nėra kur, o rezultatas – 19 (ne 12 kaip rašoma knygoje) gelsvų kvapnių pyragėlių. Kadangi vakare, kaip ir kiekvieną savaitę, keksiukai dar turėjo papozuoti naujam puikiausiam šalies maisto fotografui Jonui, o dar vėliau laukėm jau etatine tapusios degustatorių kompanijos, kremas buvo tiesiog būtinas! Kaip jau kažkada rašiau, užtenka jo mandrai užraityti ant pačio paprasčiausio pyragėlio (kai stebiu Youtube pamokėlės, kaip juos puošti, susidaro įspūdis, kad tas keksiukas gali būti net kartoninis arba pagamintas iš smėlio ar cemento!) ir jis jau taps geidžiamiausiu vakaro akcentu.

DSC_0006_view

Šįkart kremą rinkausi karamelinį, kuriam tereikia sumaišyti 200 g. „Philadelphia“ sūrio ir 150 g. „Rududu“. Tokį kartą jau buvau bandžiusi, todėl puikiai žinojau, kad jo paprastumas visiškai pasiteisins. Šiaip mėgstu daug ką daryti „iš akies“, todėl ir kremą maišiau pagal tai, kokio norėjau „karameliškumo“. Kadangi šiandien manęs laukė dar viena partija baltojo šokolado keksiukų, nusprendžiau ilgai nesiterlioti konditeriniu maišeliu (nors tikrai išeitų), ir jį ant jau atvėsusių keksiukų tepti peiliu. Grožį jų patys galite įvertinti nuotraukose, bet mano akiai ir skonio receptoriams viskas labai tiko. Beje, kai kremas sustingsta (praėjus 20 – 30 min. kai būna užteptas), jis puikiai laiko formą ir nelabai bijo šilumos. Taigi, priešingai nei sviestinis, šis labai tinka gražinti keksiukus vasaros šventėms.

DSC_0014_view DSC_0010_view

Dar keletas žodžių apie keksiukų skonį. Gausus valgytojų kolektyvas nusprendė, kad šie sodraus skonio keksiukai gana sotūs ir sunkūs (vis dėlto bananai ir riešutai daro savo), visiška priešingybė geltoniesiems citrinukams, todėl labiau (nors čia, aišku, skonio reikalas) tinkami valgyti vėsiais rudens vakarais (žinau, kad negalima, bet būtent vakarais dažniausiai juos ir kertam…), tuo tarpu mano antrieji,bet nė kiek neprastesni baltojo šokolado keksiukai, tapo gaivia vasariška atsvara bananiniams.

Apie juos ir mano kremų maišymo nesėkmes skaitykite ketvirtoje keksiukų istorijoje kitą antradienį. O kol kas džiuginkit akį vaizdais, o jei turit ūpo, žinokit, kvapas irgi viliojantis! 🙂

Reklama

11 komentarų

  1. Aš taip pat turiu klausimą dėl transportavimo, tikriausiai kremas atlaikytų 3 val. kelionę autobusu? 🙂

  2. Čia man vienai turbut jie neiškepė, kepiau, net 40min, viršus apkepė, o vidus košė… Dingo tiek nuotaika, tiek gimtadienio donava smaližiui 😦

  3. Sveiki,

    Norejau paklausti ar sitas karamelinis kremas tiktu ipurkst I vidu? ar tiesiog kepti keksiuko viduryje? Aciu!

    • Manau, kad geresnio rezultato pasieksit, jeigu kremą įdėsit į jau iškepusį keksiuką 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: