,

7 savaitė: Saldžiai sūrūs karameliniai keksiukai su bananais ir griliažine kepure

Artėjant sesės vestuvėms ėmiau ieškoti mandresnių keksiukų receptų, kurie būtų visų pirma labai skanūs, su kremo kepure ir prašmatniai atrodytų. Turiu pripažinti, kuo arčiau balius, tuo didesnis entuziazmas mane suima ir tuo dažniau sukasi galvoj mintys, kaip padaryti įvairiau, gražiau ir įdomiau. Po ilgų pasitarimų su savimi galiausiai nusprendžiau, kad mano keksiukų kraitelė turės būti trijų skonių-spalvų: balti (gal vaniliniai?), tamsiai rudi (žinoma, šokoladiniai) ir rusvi. Taigi, susiruošiau į interneto platybes ieškoti karamelinio pyrago, kekso ar keksiukų 🙂

DSC_0063

Visai netrukus vieną labai paprastą receptą aptikau Sapnų virtuvėje, dar pridėjau keletą bananų (kad jau visai keksiukai būtų verti dalyvauti sesės vestuvėse!) ir galiausiai išėjo štai kaip:

90 g. sviesto
indelis „Rududu“ ar kitokio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
2 dideli šaukštai cukraus
250 ml miltų
2 kiaušiniai
Nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
2 nedideli bananai

Gamybą pradedam nuo sviesto. Jį reikia išlydyti ir palikti, kad šiek tiek praauštų. Kad pyragiukai būtų purūs ir lengvi, iš pradžių reikia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus tenka gerokai paplakti su šaukštu cukraus iki standžių putų, o trynius išsukti su likusiu cukrumi, kol jie šiek tiek pabals ir masė padidės. Kai visi paruošiamieji darbai jau baigti, telieka supilti sviestą į trynių masę, ten pat sukrėsti „Rududu“, viską gerai pamaišyti, suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Iš pradžių tešla gali pasirodyti šiek tiek tirštoka, bet kai į ją atsargiai įmaišomi baltymai, ji tampa tokia blizgi, ale grietinės konsistencijos.

Viskas, belieka supilstyti tešlą į keksiukų sijonėlius, įspausti į kiekvieną iš jų po gabalėlį banano ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

DSC_0021

Atvėsusius keksiukus kuo puikiausiai galima kramsnoti pusryčiams ar patiekti netikėtai užsukusiems svečiams, bet jeigu dar mažumėlę pasistengus ir pasiterliojus su kremu, išeina visi minitorčiukai!

Kremą naudojau kaip 3 savaitę keptiems bananiniams-riešutiniams keksiukams, tik šįkart dėjau mažiau „Rududu“ ir daugiau „Philadelphios“. Keksiukai ir taip saldūs, todėl norėjosi, kad lengvas kremo sūrumas viską atsvertų 🙂 Taigi, šįkart man išėjo maždaug 250 g. (2 indeliai) kreminio sūrio ir apie pusė indelio „Rududu“.

Kremo konsistencija išeina tokia, kad jį galima laisvai raityti konditeriniu maišeliu arba tepti peiliu. Na, o aš perverčiau pirmuosius savo blogo receptus ir nusprendžiau, kad labai jau suvienodėjo maniškių pyragiukų puošyba. Todėl sumąsčiau šį kartą kremą paslėpti po griliažo trupinėliais. Tam teks susmulkinti apie 10 griliažinių saldainių. Aš naudojausi „blenderiu“, bet esu įsitikinusi, kad padėtų ir paprasčiausias kočėlas arba mėsos plaktukas 🙂

Taigi, ant atvėsusio keksiuko uždedam šaukštą kremo, tada keksiuką apverčiam sijonėliu aukštyn ir „padažom“ į sumaltus griliažinius saldainius. Šį puošimo būdą kažkada užmačiau Youtube, tik ten viskas buvo daroma su spalvotu cukrumi. Gana paprastas ir tikrai pasiteisina.

Susirinkę valgytojai sakė, kad šitie keksiukai – patys mandriausi ir skaniausi iš visų mano keptų 🙂 Ką gi, panašu, kad dar vienus kandidatus į sesės vestuves jau turiu 🙂

1 Comment
  • Šokoladine
    Posted at 13:48h, 03 lapkričio Atsakyti

    Antra karta gaminu keksiukus pagal jusu recepta, butent sitie karameliniai keksiukai man nesigavo…keksiuku mase nesigavo tirsta, kaip grietine..gal del Rududu…reikejo gal ji kazkaip suskistint man?

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!