Jau devinta savaitė kaip sąžiningai stengiuos išbandyti vis kitokius keksiukus ir peržvelgus savo blogą pastebėjau, kad ir skonio receptorius, ir akis baigiu pripratinti prie prašmatnių kepinių su kremo viršūnėm. Nusprendžiau, kad šįkart taip tai jau tikrai nenutiks, ir greitai susiradau Beatos virtuvėje paprastų, bet labai išvaizdžių keksiukėlių receptą.
Taigi, keksiukams su ribotos sūriu ir konservuotais persikais reikia:
250 g rikotos
3 M dydžio kiaušinių
150 g cukraus
50 g tirpinto sviesto
Pusės citrinos tarkuotų žievelių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 nedidelės skardinės konservuotų persikų
Iš pradžių kiaušinius reikia sumaišyti su rikota ir cukrumi. Tada į gautą masę supilti tirpintą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles (aš tokių paprasčiausiai pamiršau įdėti 🙂 ) ir pamaišyti. Į beveik baigtą tešlą dar suberti sijotus miltus, kepimo miltelius, viską permaišyti ir viskas – jau galima pilstyti į kepimo sijonėlius.
Popieriniuose sijonėliuose turi likti apie 1 cm laisvos vietos nuo viršaus, kad keksiukai pernelyg neišsipūstų ir visi būtų daug maž vienodo „reprezentacinio“ (nors skrandžiui tikriausiai jokio skirtumo) dydžio. Į kiekvieną tokį būsimą pyragiuką reikia įspausti po 2 – 3 skilteles persiko ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Nors tešla išėjo gana tiršta (nesusilaikiau ir įmečiau dar vieną šaukštą grietinės), keksiukai buvo minkštučiai, kvapnūs ir nė nepasakytum, kad į jų sudėtį įėjo varškiškas dalykas. Man iš tokio produktų kiekio išėjo 17 pyragiukų (5 cm skersmens), taigi užteko pavaišinti 7 ragautojus ir dar šiandien pusryčiams į darbą išsinešti 🙂
Dar kartą pasidžiaukite tobulėjančio maisto fotografo nuotraukom ir gundykitės, gundykitės išbandyti :)…
No Comments