, ,

9 savaitė: Geltonai dryžuoti rikotos keksiukai su persikais

Jau devinta savaitė kaip sąžiningai stengiuos išbandyti vis kitokius keksiukus ir peržvelgus savo blogą pastebėjau, kad ir skonio receptorius, ir akis baigiu pripratinti prie prašmatnių kepinių su kremo viršūnėm. Nusprendžiau, kad šįkart taip tai jau tikrai nenutiks, ir greitai susiradau Beatos virtuvėje paprastų, bet labai išvaizdžių keksiukėlių receptą.

DSC_0759

Taigi, keksiukams su ribotos sūriu ir konservuotais persikais reikia:

250 g rikotos
3 M dydžio kiaušinių
150 g cukraus
50 g tirpinto sviesto
Pusės citrinos tarkuotų žievelių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 nedidelės skardinės konservuotų persikų

Iš pradžių kiaušinius reikia sumaišyti su rikota ir cukrumi. Tada į gautą masę supilti tirpintą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles (aš tokių paprasčiausiai pamiršau įdėti 🙂 ) ir pamaišyti. Į beveik baigtą tešlą dar suberti sijotus miltus, kepimo miltelius, viską permaišyti ir viskas – jau galima pilstyti į kepimo sijonėlius.

DSC_0790

Popieriniuose sijonėliuose turi likti apie 1 cm laisvos vietos nuo viršaus, kad keksiukai pernelyg neišsipūstų ir visi būtų daug maž vienodo „reprezentacinio“ (nors skrandžiui tikriausiai jokio skirtumo) dydžio. Į kiekvieną tokį būsimą pyragiuką reikia įspausti po 2 – 3 skilteles persiko ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Nors tešla išėjo gana tiršta (nesusilaikiau ir įmečiau dar vieną šaukštą grietinės), keksiukai buvo minkštučiai, kvapnūs ir nė nepasakytum, kad į jų sudėtį įėjo varškiškas dalykas. Man iš tokio produktų kiekio išėjo 17 pyragiukų (5 cm skersmens), taigi užteko pavaišinti 7 ragautojus ir dar šiandien pusryčiams į darbą išsinešti 🙂

DSC_0772Dar kartą pasidžiaukite tobulėjančio maisto fotografo nuotraukom ir gundykitės, gundykitės išbandyti :)…

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!