,

12 savaitė: Nepaprastai paprasti šokoladiniai keksiukai su pomidorų sultimis

Ir vėl nauja savaitė – ir vėl naujas receptas! Taigi, išdidžiai pristatau paprastus šokoladinius keksiukus su ne tokiu jau tradiciniu „slaptu“ ingridientu – pomidorų sultimis 🙂

Kažkada seniai seniai iš savo anytos dovanų gavau didelę storą verstinę knygą „Nepaprasti valgiai iš paprastų produktų“. Deja, pasirodo, kas sukrauta eilinio amerikiečio virtuvės spintelėse, mūsiškėse, lietuviškose, ne taip jau dažnai ir surandama… Kaip ten bebūtų, gerų idėjų pasisemti tikrai galima! Ieškodama ko nors saldaus su sodo gėrybėmis užsikabinau už Raudono aksominio torto recepto. Šį tą iš jo išmetus, pavyko iškepti net 16 vidutinio dydžio šokoladinių, drėgnų ir ne per saldžių pyragiukų.

DSC_3172

Taigi, ką reikia turėti, susiruošus kepti šiuos šokoladinius keksiukus?

370 ml kvietinių miltų,
130 ml kakavos miltelių,
180 ml minkšto sviesto,
370 ml cukraus,
3 L dydžio kiaušinius,
250 ml pomidorų sulčių,
1 šaukštelį kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
Žiupsnelį druskos,
1 šaukštelį vanilinio cukraus.

Visus sausus produktus (išskyrus cukrų) reikia sumaišyti dideliame dubenyje ir kelis kartus persijoti, kad į juos patektų daugiau oro. Tada čiumpam mikserį arba prisikalbinam namie be darbo slampinėjantį vyrą, kad šis išsuktų minkštą sviestą su cukrumi iki balkšvos purios masės. Į ją po vieną, vis pamaišant, įmušame visus kiaušinius. Suberiam birių produktų mišinį, viską dar kartą gerai permaišom ir per kelis kartus supilam pomidorų sultis. Paruoštą tešlą reikia supilstyti į keksiukų sijonėlius ir kepti apie 15-20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

DSC_3221

Rezultatą matote Jono nuotraukose, na, o ragautojai neleis man sumeluoti, kad kaip šokoladiniai, keksiukai buvo išties lengvi, purūs, su malonia rūgštele, o pomidorų nei kvapo, nei spalvos nesimatė. Šie buvo visiškai kitokie nei tankūs ir sodriai šokoladiniai jubiliejinės istorijos „dalyviai“ su „After Eight“ saldainiais ir gal šiek tiek panešėjo į šokoladinius Rasos cukinijų keksiukus

Savo pyragėlius dar spėjau papuošti kremu iš po ranka turėtų produktų: maskarponės, kondensuoto pieno ir citrinos rūgšties (dėl spalvos įvarvinau lašą raudonų dažų), tačiau, manau, kad puikiai būtų galima pritaikyti ir originaliame torto recepte nurodytą kremą iš 180 ml minkšto sviesto, 340 g. kambario temperatūros „Philadelphios“, šaukštelio smulkaus vanilinio cukraus ir cukraus pudros. Knygoje nurodyta jos dėti 750 ml, bet kažkaip esu 100 procentų įsitikinus, kad saldumo užtektų žymiai mažiau… Išbandykit kas nors ir man papasakokit 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!