, , ,

14 savaitė: Kvapnūs moliūginiai keksiukai su riešutais ir džiovintais abrikosais

Šią savaitę pristatau dar vienus moliūginius keksiukus. Kadangi po pastarųjų kepimo mano šaldytuve liko neblogas gabalas šio oranžinio milžino, kito pasirinkimo nelabai ir galėjau įsivaizduoti 🙂 Greitai pervertusi internete publikuojamus receptus ir vėl sustojau ties Beatos blogu (ar yra kas nors, ko ji dar nebandė pagaminti?!). Šį kartą mano dėmesį patraukė tamsi pyragiukų spalva ir gana netradiciniai, kvepiantys Kalėdom, priedai: muskatas, gvazdikėliai…

DSC_4561

Taigi, 25-iems šios keksiukų istorijos dalyviams iškepti jums reikės:

3 kiaušinių
250 g. tamsaus cukraus (muskovado arba farino)
150 g. saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
350 g. tarkuoto moliūgo
150 g. džiovintų abrikosų
200 g. sūdytų žemės riešutų
210 g. miltų
1 šaukštelio sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
Ketvirčio šaukštelio maltų muskato riešutų ir maltų gvazdikėlių

Viename dideliame dubenyje sumaišome visus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, kitame elektriniu maišytuvu išplakame kiaušinius su tamsiuoju cukrumi. Kai kiaušinių masė padidėja, išsipučia, į ją supilame aliejų. Į gautą kiaušinių plakinį palengva, jau be mikserio, įmaišome birių produktų mišinį, sudedame griežinėliais pjaustytus abrikosus, šiek tiek pasmulkintus riešutus ir burokine tarka susmulkintą moliūgą. 190 laipsnių karštumo orkaitėje keksiukai iškepa maždaug per 20 min. ir tada jau juos galima valgyti 🙂

DSC_4535

Vieną su Jonu surijom dar karštą, o kitus, skirtus mano degustatorių kompanijai, puošėm baisiai skaniu kremu iš 125 g. “Philadelphios”, 90 g. minkšto sviesto ir 50 g. cukraus pudros. Gamindama kremą beveik niekada nesilaikau nurodytų proporcijų (gal ir negerai, nežinau), bet kam tie receptai, kai galima kremo čia pat paragauti ir kaip mat pridėti trūkstamų priedų?  🙂 O kadangi šaldytuve dar buvo likę šiek tiek „Mascarponės“, tai negi paliksi?.. 🙂 Suma sumarum, išėjo laaaabai skanus, neriebus, puikiai laikantis formą ir super lengvai pagaminamas (tereikia visus ingridientus suplakti mikseriu) kremas. Jį tikrai gaminsiu dar ne kartą!

Patys keksiukai sužavėjo valgytojus ir kaip mat dingo nuo stalo. Negi gali atsilaikyti, kai į tave žiūri aromatingas, drėgnas, gražus pyragiukas? 🙂

2 Comments
  • Agnė
    Posted at 16:43h, 09 gruodžio Atsakyti

    Labai skanūs! Tik aš kepiau su morkom, Pasirodo Beatos kepinių knygoj morkų torto receptas lygiai toks pat, kaip moliūgų keksiukai, Tik sukeistas moliūgas su morkom, proporcijos ir kremas tas pats.

    • keksiukuistorijos
      Posted at 07:42h, 10 gruodžio Atsakyti

      Džiaugiuosi, kad viskas puikiai pavyko. Kitą kartą ir aš bandysiu su morkom 🙂

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!