,

15 savaitė: Voverių džiaugsmas arba riešutiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

Kaip man patinka šitas įsibėgėjęs ruduo! Toks spalvingas, šiltas ir kvepiantis… Kai pagalvoji apie ankstyvą spalį, šalia spalvotų klevo lapų vaizduotėje būtinai atsiranda papūstuodegė voverė su riešutu rankytėse 🙂 Ką gi, mano vaizduotėje – tikra miesto voverė, pusryčiams kramsnojanti ne ką kitą, o riešutinius keksiukus!

Receptą nusižiūrėjau iš keksiukai.lt tinklalapio, pasiskaičiusi komentarus šį tą iš karto pakoregavau pagal save ir štai kas išėjo:

DSC_5820

12 nedidelių žemės riešutų sviesto keksiukų reikia:

400 ml miltų
100 g. cukraus
50 g. sviesto
100 g. žemės riešutų sviesto
200 ml. pieno
1 didelio kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių

Visų pirma viename dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, į jį sudedame žemės riešutų sviestą ir pamaišom, kol išeina vientisa ruda masė. Kiaušinį suplakame su pienu ir viską supilame į miltus. Išmaišom ir supilam pravėsusį sviestą. Viskas, tešla bus pati ta – ne per skysta, ne per tiršta. Keksiukus reikia kepti maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20-25 minutes.

DSC_5831 DSC_5836

Labai patiko tai, kad maišant tešlą apsiėjau be mikserio, nereikėjo nieko tarkuoti nei smulkinti. Tik vienas, du – 15 minučių – ir keksiukai jau kepa! Tiesa, matyt iš tos laimės, kad viską pavyko greitai sumakaluoti, nepažiūrėjau, ar orkaitė įkaito pakankamai. Dėl to kepdami mano keksiukai bandė „sprukti“ iš savo sijonėlių ir įgavo keistokas formas 😀

DSC_5794

Žinoma, nėra to blogo! Visus nelygumus nupjausčiau peiliu – juos dar tą patį vakarą sugraužėm su Jonu nė nesulaukę kol užvirs vanduo arbatai, o ne pačios gražiausios prekinės išvaizdos keksiukų viršų paslėpiau po šokolado, riešutų sviesto ir „Philadelphios“ kremu. Vienam sūrio indeliui (125 g.) dėjau keletą didelių šaukštų riešutų sviesto ir kelis šaukštus vanilinio sirupo dėl saldumo. Kremas puikiai laikėsi išspaustas konditeriniu maišeliu, papildė keksiukų „riešutiškumą“ ir iš ragautojų sulaukė ne vieno teigiamo komentaro 🙂

4 Comments
  • Vėja
    Posted at 06:04h, 13 gruodžio Atsakyti

    Sveiki 🙂
    Jau senokai mane uzkabino si Jusu interneto svetaine. Ir taip uzkabino, kad dabar laukiu nesulaukiu kada galesiu vel kepti keksiukus 🙂 Jau esu isbandziusi kai kuriuos Jusu receptus ir keksiukai isejo nuotabus!
    Kai perkam su mama produktus, ji vis skundziasi, kad per brangu… bet kai paragauja keksiuku… iskart pakeicia nuomone 😀
    Dabar manau eile atejo siems viliojantiems „Voveriu dziaugsmams“. Taigi noreciau paklausti ar vietoje zemes riesutu sviesto i krema galima butu deti „Rududu“? Jei taip, tai kiek jo reiketu? Ar jis nepagadintu skonio? Ir, kalbant apie visus keksiuku kremus, ar galima ko nors i juos ideti, kad jie geriau laikytu forma ir neistiztu kambario temperaturoje, ( pvz. ispausti citrinos sulciu arba iberti citrinos rugsteles, kaip daroma su cukraus mase) ?
    P.S. tikiuosi neatsibodo skaityti 😀
    Is karto dekui uz atsakymus 🙂

    • keksiukuistorijos
      Posted at 09:20h, 14 gruodžio Atsakyti

      Vėja, džiaugiuos, kad mano bandymai įkvepia eksperimentuoti dar kažką 🙂 Dėl pyragėlių kainos… na tiesa, kad kartais tenka nusipirkti brangesnių produktų, bet aš laikausi nuomonės, kad skaniam kepiniui ir produktai turi būti geri 🙂

      Apie kremus, žinoma, kad galit daryti karamelinį kremą. Jo receptą rasite čia. O šiaip visi maskarponės kremai būna tvirti ir kambario temeratūroje (na, jeigu kambary ne 30 laipsnių ir į keksiukus netvieskia karšti saulės spinduliai 🙂 ) laikosi puikiai. Net paprasta grietinėlė, išplakta iki standžių putų su šiek tiek cukraus nepraranda formos ištraukta iš šaldytuvo 🙂 Jeigu norit tvirtesnio kremo, nebijokit eksperimentuoti: į kremą įdėkit daugiau maskarponės, į plakamą grietinėlę – grietinėlės standiklio… Sėkmės tolesniuose bandymuose!

      • Vėja
        Posted at 13:53h, 14 gruodžio Atsakyti

        Ačiū labai! 🙂

  • Egle
    Posted at 20:00h, 23 kovo Atsakyti

    Kaip suprasti miltų 400ml? Galvojau kad gramų, todel tešla gavosi per kieta..:/ o tiesa, jūs rašot, kad kremas iš šokolado, riešutų sviesto ir filadelfijos, bet kiek to šokolado nerašote…

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!