,

16 savaitė: Rausvi šokoladiniai keksiukai su burokėliais ir „Philadelphios“ kremu

Ruduo tęsiasi, mano konditeriniai eksperimentai su sodo gėrybėm – taip pat 🙂 Šį kartą pristatau ypatingus raudonus šokoladinius keksiukus, kurių slaptasis įmantrusis ingridientas ir dažas yra virtų burokėlių tyrė. Skamba gal ir nelabai skaniai, tačiau jeigu tikėti užsienietiškais patarimais, burokėliai kepiniui ne tik suteikia drėgnumo, bet dar ir sustiprina šokolado skonį! Ką gi, nepabandęs nesužinosi!

Receptą pritaikiau pagal anytos dovanotą storą amerikietišką valgių knygą „Nepaprasti valgiai iš paprastų produktų“. Bėda ta, kad joje visi receptai labai jau nekonkretūs, nurodyti puodeliais ir kitokiais vienetais. Taigi, stengiausi kažkaip visa tai sumatuoti ir išversti į daugeliui priimtinus gramus bei mililitrus 🙂

DSC_6957

 

Vienam dideliam arba 24 mažiems rausviems šokoladiniams keksiukams reikia:

400 g. virtų burokėlių tyrės
300 g. miltų
3 kiaušinių
120 g. minkšto sviesto arba margarino
300 g. cukraus
Žiupsnelio druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio sodos
50 g. kakavos miltelių
100 g. juodojo šokolado

Gaminimas. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir pasipūs. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišome likusius birius produktus: miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską. Viską persijojame ir sumaišome su sviesto ir kiaušinių mase. Tešla bus labai tiršta, tačiau kai sudėsite burokėlių tyrę, reikalai pagerės. Galiausiai supilame lydytą šokoladą (aš per pagalbininkės Aušrinėlės uolumą jo sudėjau net 2 plyteles) ir viskas, tešla paruošta. Keksiukus kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 min., kol jie gražiai pakyla ir paruduoja.

Man iš surašyto produktų kiekio išėjo 23 5 cm skersmens keksiukai, tačiau sprendžiant iš to, kaip kai kurie išsipūtė, drąsiai būtų galima išspausti ir 24-26 pyragaičius 🙂 Kadangi nelabai turėjau kantrybės laukti kol šie pravės, bandžiau iš keksiukų kepimo formos ištraukti juos dar karštus. O taip geriau nedaryti 🙂 Mat keksiukai būna labai trapūs ir gali lengvai prarasti savo prekinę išvaizdą 🙂

DSC_6981

Kadangi labai mėgstu įvairius kremus, šį kartą ant savo keksiukų tepiau patį paprasčiausią, sumaišytą iš šokoladinės „Philadelphios“ ir 100 g. sviesto. Mano skoniui buvo pats tas, todėl cukraus papildomai nedėjau. Tačiau jeigu norisi saldesnio ir gražiai konditeriniu maišeliu suraityto kremo, teks įberti dar 2 – 3 šaukštus cukraus pudros.

Dar šis tas apie skonį. Šitie keksiukai iš gausaus mano ragautojų būrio sulaukė pačių kontraversiškiausių vertinimų. Vieni jautė romo prieskonį, kitiems gerklę graužė soda, man asmeniškai nepatiko, kad burokėlius jaučiau labiau nei šokoladą (ko visiškai nesijautė, kai kepiau šokoladinius keksiukus su pomidorų sultimis), o likusi svečių dalis, didesnė, gyrė pyragėlius už jų drėgnumą, trapumą ir šokoladiškumą. Ką gi, dėl skonio nesiginčijama, bet jeigu kada prisiruoščiau tokius iškepti, dėčiau perpus mažiau burokėlių, 2 plyteles šokolado ir visiškai atsisakyčiau sodos. Jeigu jau šokoladiniai, tai tebūnie šokoladiniai be ryškaus daržovių prieskonio! 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!