18 savaitė: Helovyniškai pašiurpinti marmuriniai keksiukai su šokoladiniu glaistu ir pabaisiukais

Užtenka peržvelgti mieste organizuojamus renginius, kad suprastum, jog daugelis jau gyvena į Lietuvą atkeliavusio Helovyno nuotaikom. Sakoma, kad šią dieną į gyvųjų pasaulį sugrįžta mirusiųjų vėlės ir norėdami nuo jų apsisaugoti, žmonės degina laužus, atlieka įvairius magiškus ritualus, ruošia dvasioms maistą, šiurpiai rengiasi ir trankiai linksminasi :)Tą savo ruožtu nusprendėm išbandyti ir mes. Juk kaip bebūtų, negalima atsilikti nuo naujausių madų 🙂

Ta proga sumąsčiau iškepti Helovyniškai pašiurpintų marmurinių keksiukų. Receptui naudojau tradicinį plaktos tešlos receptą, kur pagrindinių ingridientų imama lygiomis dalimis 🙂 O kadangi nemėgstu sintetinių dažų, maniškiuose maišosi tik kelios – balta ir ruda spalvos.

DSC_9338

Taigi, 24 nedideliems keksiukams iškepti reikia:

300 g. sviesto
300 g. cukraus
300 g. miltų
5 didelių kiaušinių (L dydžio kiaušiniai būna apie 60 g.)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 didelių šaukštų kakavos
2 didelių šaukštų cukraus pudros
Žiupsnelio druskos
50 ml pieno

DSC_9425

Minkštą sviestą išplakite iki purumo su cukrumi. Į gautą masę po vieną sudėkite kiaušinius, įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Turėsite tirštą baltos spalvos tešlą. Šią masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišykite kelis šaukštus kakavos, cukraus pudros ir pieną. Turėsite rudą tešlą. Paprasčiau nebūna, o efektas tiesiog tirpsta burnoje 🙂

Į keksiukų sijonėlius dėkite po šaukštą rudos ir baltos tešlos ir vėliau keletą kartų su šakute, pakabindami iš apačios, pabaksnokite, kad abi masės kiek susimaišytų. Viskas kepti tokius keksiukus reikia apie 15 min 190 laipsnių karštumo orkaitėje.

DSC_9346

Jeigu norisi tik baltų keksiukų, į tokią tešlą galima kuo puikiausiai įmaišyti brendyje (arba nebūtinai brendyje) mirkytų razinų (prieš tai jas dar drėgnas reiktų šiek tiek pavolioti miltuose, kad nenuskęstų ant keksiukų dugno, kaip kartais nutinka), o ruda tešla dera su šaldytomis uogomis: avietėmis, vyšniomis… Žodžiu, vienu maišymu galima išsikepti visą keksiukų asorti 🙂

Man pats smagiausias keksiukų kepimo etapas – jų puošyba. O šį kartą su ja galėjau iki valiai prisižaisti. Iš vakaro su Jonu šokoladu raitėm užrašus ant būsimų sausaininių antkapių ir jau mintyse dėliojom būsimą pyragiukų vaizdą. Nors pasiterlioti su šokoladais (beje, jei norite kad lydytas šokoladas padengtų keksiuko paviršių tolygiau, įpilkite į jį šiek tiek aliejaus) ir pabarstukais šiek tiek reikia, nė nespėji susigaudyti, kaip greit prabėga laikas.. Ypač kai tuo pačiu metu su Jolita aptarinėji būsimo helovyniško kostiumo detales ir laukiamo baliaus akimirkas 🙂

DSC_9368

Kaip pirmam keksiukų šiurpinimo kartui, manau, pavyko visai neblogai 🙂 Pristatau naktį Jono darytas nuotraukas, pasidžiaukit ir jūs 🙂

Reklama

5 komentarai

    • Nereikia, nes kai dedat i tesla kakavos milteliu, ji siek tiek pakarteja ir sutirsteja. Pienas skirtas suvienodinti sviesios ir tamsios teslos konsistencija, o cukraus pudra – salduma 🙂

  1. Sveiki
    sakykit o elektrine orkaite ar su vėjeliu reikia keksiukus kepti? nes kai jungiau iš apačios ir viršaus tai kepė apie 40 min. ir aišku buvo sausesni

    • Aš viską kepu su vėjeliu, nors esu skaičius, kad pyragams ir visokiems kitokiems konditerijos kepiniams užtenka įjungti apatinį ir viršutinį kaitinimą 🙂 Kita vertus, netgi mokykloje, kur dabar mokausi konditerijos paslapčių, viskas kepama su nemenku vėjeliu 🙂 Siūlau pabandyti kelis variantus ir ilgainiui suprasit, kaip veikia jūsų orkaitė ir kaip kepant skanėstai išeina geriausi 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: