21 savaitė: Daug karamelės, riešutų ir šokolado – keksiukai a lia „Snikers“

Atsimenu, kaip vaikystėj tetis namo parvežė tuo metu dar tik atsiradusių, importinių, šokoladukų: „Snikers“, „Bounty“, „Mars“, gal dar koks „MilkyWay“buvo, ir kiekvieną jų dalino į keturias dalis, kad visi šeimos nariai galėtų paragauti 🙂 O dabar kaži ar atsirastų bent vienas, kuris nepasakytų jų skonio! Man skaniausi „Snikersai“! Kam jie nepatinka? Na bent jau aš tokių žmonių tikrai nepažįstu. Taigi, visai nenuostabu, kad internete apstu receptų kaip pasigaminti „Snikers“ skonio ledus, išsikepti keksiukus ar net susisluoksniuoti šventišką tortą!

DSC_6482

Pastaruoju visai neseniai mane vaišino draugė Kristina. Gimtadienis – proga rimta, tad ir tortas buvo neišpasakyto skonio. Na, bent jau mano gomuriui… Užsidegiau noru viską sutalpinti į keksiuko sijonėlį ir turiu pasakyti, kad išėjo visai neprasti pyragaičiai. Nors iki tikro „Snikers“ jiems ir pritrūko (dėl to jie ir a lia „Snikers“ :)). Torto receptą nužiūrėjau „Saulėtoje virtuvėje“, šiek tiek papildžiau jį kiaušiniu bei sviestu, ir per 40 min. ant mano stalo jau garavo 22 karameliniai keksiukai.

Jiems iškepti reikia:

3 kiaušinių
330 g miltų
200 g cukraus
200 g „Rududu“
200 g grietinės
40 g sviesto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdėkite skardinę su „Rududu“ į karštą vandenį ir palaikykite, kol sutirštintas pienas šiek tiek suminkštės. Sumaišykite jį su grietine ir lydytu sviestu. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Į juos supilkite grietinės ir „Rududu“ mišinį, gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite plaktus kiaušinius. Išeis tokia ale grietinės tirštumo tešla. Pilstykite ją į kepimo sijonėlius (man išėjo 22 keksiukai) ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

DSC_6418

Antras etapas – keksiukų įdaras. Jam pasiruoškite:

Pusę skardinės „Rududu“ (likusią nuo karamelinių keksiukų)
70 g sviesto
100 g paskrudintų žemės riešutų

Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje kol virtuvėje pasklis skanus kvapas 🙂 Aš dalį jų pasmulkinau peiliu, dalį palikau sveikus, bet čia jau skonio reikalas. Leiskite riešutams atvėsti (kitaip įdaras nuo šilumos išskys) ir įmaišykite juos į „Rududu“ bei sviesto mišinį. Peiliuku arba įmantriu prietaisu obuolių sėklalizdžiams šalinti padarykite keksiukuose duobutes ir užpildykite jas įdaru. Po šio etapo galima lengviau atsikvėpti – sudėtingoji darbo pusė jau padaryta! 🙂

Trečias žingsnis – lydytas šokoladas! Aš savo keksiukams jo sunaudojau apie 200 g, bet čia viskas priklauso nuo to, kaip riebiai jo tepsite ant kiekvieno pyragiuko viršūnėlės. O aš šokoladą mėgstu, tai ir tepiau kaip tikra smaližė, negailėjau… 🙂

DSC_6532

Kai šokolado kepurės jau sustingusios, o taip atsitinka per kokias 10 min., jau galima užbaigti keksiukus plaktos grietinėlės kremu. Aš savo 22 pyragiukams sunaudojau apie 400 ml grietinėlės, išplaktos iki standumo su keliais šaukštais cukraus pudros (keksiukai ir taip saldūs). Ant keksiuko suraitykite (arba uždėkite šaukštu) kauburiuką grietinėlės, palaistykite lydytu šokoladu ir pabarstykite skrudintais riešutais. Man šitie pyragiukai labai gražūs, o jei dar būtų patiekti auksinės folijos sijonėliuose!…

Dar šis tas. Keksiukų išpjovas (jeigu galima jas taip vadinti :D), kurios lieka, kai padarote pyragiukuose vietos įdarui, galite sunaudoti keliais būdais. 1 būdas: atiduokite jas aplink stalą nuolat besisukiojančiam vyrui; 2 būdas: sutrupinkite viską į trupinius, sudėkite į juos įdaro, lydyto šokolado likučius (jeigu tokių neliko, galima įpilti lydyto sviesto šaukštą), iš gautos masės suformuokite rutuliukus, apliekite juos šokoladu, užmaukite ant pagaliuko, leiskite sustingti ir turėsite keletą akį džiuginančių CAKE POPS‘Ų! Man išėjo 6, o dėl atrakcijos jų paragauti varžėsi ne vienas valgytojas 🙂

DSC_6567

Belieka apibendrinti. Šių keksiukų tikrai nepagaminsite per valandą, kaip pavyzdžiui, jubiliejinių šokoladinių-kavos pyragiukų. Teks nemažai pamaišyti ir pasiterlioti viską sluoksniuojant, BET rezultatas, galbūt ir ne visai „Snikeriškas“ (ragautojų patarimu, kitąkart tokius kepsiu su ne su karameliniais, o šokoladiniais keksiukais), tačiau tikrai džiugina skrandį ir glosto akis 🙂

4 Comments
  • #misscupcake#
    Posted at 13:53h, 26 spalio Atsakyti

    Kepiau šiuos keksiukus. Jie gavos tobuli: labai skanūs, elegantiški. Žodžiu, džiugino mano, svečių ir giminių akis ir skonio receptorius. 🙂
    Beje, ant keksiukų dejau ne grietinėlės, o maskarponės kremą (nelabai pasitikiu grietinėle – bijau kad ji išskys). Lydytą šokoladą keičiau šokolado sirupu (šį sirupą esu parsivežus iš Kroatijos, tai labai knietėjo jį išmėgint 😉 ) Vis dėl to (mano manymu) tokie pakeitimai nesuprastino keksiukų skonio…
    O apibendrinimui: labai labai ačiū už tokį tobulą receptą!!! :*

    • keksiukuistorijos
      Posted at 13:56h, 26 spalio Atsakyti

      Labai džiugu, kad jums viskas puikiai pavyko ir valgytojai liko patenkinti! O improvizacijos veda link naujų skonių ir atradimų 🙂 Taip ir toliau. Sėkmės kituose bandymuose 🙂

      • #misscupcake#
        Posted at 14:18h, 26 spalio Atsakyti

        🙂 Ačiuka

  • Vaida
    Posted at 08:01h, 09 kovo Atsakyti

    Keksiukai tobuli 🙂 Nuostabūs 🙂 Ačiū už receptuką.

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!