Atsimenu, kaip vaikystėj tetis namo parvežė tuo metu dar tik atsiradusių, importinių, šokoladukų: „Snikers“, „Bounty“, „Mars“, gal dar koks „MilkyWay“buvo, ir kiekvieną jų dalino į keturias dalis, kad visi šeimos nariai galėtų paragauti 🙂 O dabar kaži ar atsirastų bent vienas, kuris nepasakytų jų skonio! Man skaniausi „Snikersai“! Kam jie nepatinka? Na bent jau aš tokių žmonių tikrai nepažįstu. Taigi, visai nenuostabu, kad internete apstu receptų kaip pasigaminti „Snikers“ skonio ledus, išsikepti keksiukus ar net susisluoksniuoti šventišką tortą!
Pastaruoju visai neseniai mane vaišino draugė Kristina. Gimtadienis – proga rimta, tad ir tortas buvo neišpasakyto skonio. Na, bent jau mano gomuriui… Užsidegiau noru viską sutalpinti į keksiuko sijonėlį ir turiu pasakyti, kad išėjo visai neprasti pyragaičiai. Nors iki tikro „Snikers“ jiems ir pritrūko (dėl to jie ir a lia „Snikers“ :)). Torto receptą nužiūrėjau „Saulėtoje virtuvėje“, šiek tiek papildžiau jį kiaušiniu bei sviestu, ir per 40 min. ant mano stalo jau garavo 22 karameliniai keksiukai.
Jiems iškepti reikia:
3 kiaušinių
330 g miltų
200 g cukraus
200 g „Rududu“
200 g grietinės
40 g sviesto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdėkite skardinę su „Rududu“ į karštą vandenį ir palaikykite, kol sutirštintas pienas šiek tiek suminkštės. Sumaišykite jį su grietine ir lydytu sviestu. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Į juos supilkite grietinės ir „Rududu“ mišinį, gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite plaktus kiaušinius. Išeis tokia ale grietinės tirštumo tešla. Pilstykite ją į kepimo sijonėlius (man išėjo 22 keksiukai) ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Antras etapas – keksiukų įdaras. Jam pasiruoškite:
Pusę skardinės „Rududu“ (likusią nuo karamelinių keksiukų)
70 g sviesto
100 g paskrudintų žemės riešutų
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje kol virtuvėje pasklis skanus kvapas 🙂 Aš dalį jų pasmulkinau peiliu, dalį palikau sveikus, bet čia jau skonio reikalas. Leiskite riešutams atvėsti (kitaip įdaras nuo šilumos išskys) ir įmaišykite juos į „Rududu“ bei sviesto mišinį. Peiliuku arba įmantriu prietaisu obuolių sėklalizdžiams šalinti padarykite keksiukuose duobutes ir užpildykite jas įdaru. Po šio etapo galima lengviau atsikvėpti – sudėtingoji darbo pusė jau padaryta! 🙂
Trečias žingsnis – lydytas šokoladas! Aš savo keksiukams jo sunaudojau apie 200 g, bet čia viskas priklauso nuo to, kaip riebiai jo tepsite ant kiekvieno pyragiuko viršūnėlės. O aš šokoladą mėgstu, tai ir tepiau kaip tikra smaližė, negailėjau… 🙂
Kai šokolado kepurės jau sustingusios, o taip atsitinka per kokias 10 min., jau galima užbaigti keksiukus plaktos grietinėlės kremu. Aš savo 22 pyragiukams sunaudojau apie 400 ml grietinėlės, išplaktos iki standumo su keliais šaukštais cukraus pudros (keksiukai ir taip saldūs). Ant keksiuko suraitykite (arba uždėkite šaukštu) kauburiuką grietinėlės, palaistykite lydytu šokoladu ir pabarstykite skrudintais riešutais. Man šitie pyragiukai labai gražūs, o jei dar būtų patiekti auksinės folijos sijonėliuose!…
Dar šis tas. Keksiukų išpjovas (jeigu galima jas taip vadinti :D), kurios lieka, kai padarote pyragiukuose vietos įdarui, galite sunaudoti keliais būdais. 1 būdas: atiduokite jas aplink stalą nuolat besisukiojančiam vyrui; 2 būdas: sutrupinkite viską į trupinius, sudėkite į juos įdaro, lydyto šokolado likučius (jeigu tokių neliko, galima įpilti lydyto sviesto šaukštą), iš gautos masės suformuokite rutuliukus, apliekite juos šokoladu, užmaukite ant pagaliuko, leiskite sustingti ir turėsite keletą akį džiuginančių CAKE POPS‘Ų! Man išėjo 6, o dėl atrakcijos jų paragauti varžėsi ne vienas valgytojas 🙂
Belieka apibendrinti. Šių keksiukų tikrai nepagaminsite per valandą, kaip pavyzdžiui, jubiliejinių šokoladinių-kavos pyragiukų. Teks nemažai pamaišyti ir pasiterlioti viską sluoksniuojant, BET rezultatas, galbūt ir ne visai „Snikeriškas“ (ragautojų patarimu, kitąkart tokius kepsiu su ne su karameliniais, o šokoladiniais keksiukais), tačiau tikrai džiugina skrandį ir glosto akis 🙂
4 Comments
#misscupcake#
Posted at 13:53h, 26 spalioKepiau šiuos keksiukus. Jie gavos tobuli: labai skanūs, elegantiški. Žodžiu, džiugino mano, svečių ir giminių akis ir skonio receptorius. 🙂
Beje, ant keksiukų dejau ne grietinėlės, o maskarponės kremą (nelabai pasitikiu grietinėle – bijau kad ji išskys). Lydytą šokoladą keičiau šokolado sirupu (šį sirupą esu parsivežus iš Kroatijos, tai labai knietėjo jį išmėgint 😉 ) Vis dėl to (mano manymu) tokie pakeitimai nesuprastino keksiukų skonio…
O apibendrinimui: labai labai ačiū už tokį tobulą receptą!!! :*
keksiukuistorijos
Posted at 13:56h, 26 spalioLabai džiugu, kad jums viskas puikiai pavyko ir valgytojai liko patenkinti! O improvizacijos veda link naujų skonių ir atradimų 🙂 Taip ir toliau. Sėkmės kituose bandymuose 🙂
#misscupcake#
Posted at 14:18h, 26 spalio🙂 Ačiuka
Vaida
Posted at 08:01h, 09 kovoKeksiukai tobuli 🙂 Nuostabūs 🙂 Ačiū už receptuką.