,

22 savaitė: Super paprasti pikantiški sūrio keksiukai su dešra ir pomidoriukais

Keksiukų istorijos jau beveik pasiekė savo pusiaukelę, tad atsižvelgdama į kai kurių skaitytojų (neminėsiu Rimos ir Jolitos vardų) raginimus, 22 savaitę ryžausi paįvairinti jas pikantiško skonio kepiniais. Tokiais ūkiškais, su mėsa!

Receptą gana seniai aptikau „Baltoje lėkštėje“ ir vis laukiau tinkamiausios progos jam išbandyti. O kada kepti kažką panašaus, jeigu ne po kelių pyragų ir keksiukų partijos per vieną savaitę? 🙂 Kai vyras pradėjo kviekšti, kad jam nuo cukraus jau išsiplėtė akys, supratau, laukti nebegalima.

DSC_8155

Taigi, 10 – 12 nesaldžių keksiukų iškepti reikia (pateikiu po keleto bandymų patobulintą receptą):

140 g miltų
1 kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 ml pieno
80 g fermentinio sūrio
120 g jūsų mėgstamos dešros
Mažų pomidoriukų (jeigu norisi)
Mairūno, baziliko, raudonėlio (taip pat, jeigu norisi)

Nepamenu, kada buvo taip paprasta sumaišyti keksiukų tešlą! Kiaušinį šiek tiek paplakite, įpilkite pieno. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su skystais produktais. Įdėkite tarkuotą fermentinį sūrį, kubeliais pjaustytą dešrą, žolelių. Tešlą supilstykite į formeles, uždėkite keletą pomidoriuko puselių ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.

DSC_8183

Jeigu kepsite tefloninėje kepimo skardoje, prieš tai kiekvieną duobutę patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Prie popierinių sijonėlių tešla tikrai prilips, juk joje nėra riebalų, o ir išsilydęs sūris reikalų tikrai nepagerins. Silikoninių formelių privalumas tas, kad prie jų niekada niekas nelimpa, tad pasirinkite, kurios labiau prie širdies.

Mano keksiukai kepdami gražiai išsipūtė, bet vėsdami ėmė ir susileido. Ot! Laimei, skoniui jų nei grožiui tokia nesėkmė nepakenkė ir jau kitą vakarą po gausaus degustatorių desanto jų neliko 🙂

Keksiukų skonis priminė mažytes picas, todėl tikrai žinau, kad vasarą prieš iškylas ir festivalius gamtoje jie bus gana einami 🙂 Kaip bebūtų, man keksas turi būti su cukrum, uogiene ar kremu, todėl kitai savaitei vėl sumąsčiau kai ką derestiško 🙂

5 Comments
  • Ilona
    Posted at 09:15h, 15 vasario Atsakyti

    Tiesiog fantastiski….. 🙂

  • Liucija
    Posted at 05:35h, 07 birželio Atsakyti

    Jau orkaitėje. Draugui padarysim pikantišką užkandį 🙂

  • Agnė
    Posted at 10:14h, 21 rugpjūčio Atsakyti

    Labai fainučiai, bet man sūrumo pritrūko 🙂 Dar paprikos įpjausčiau ir druskos įbėriau… 🙂

  • Viktorija
    Posted at 18:49h, 08 rugsėjo Atsakyti

    Truputi kiausinienes skonio, dejau ir druskos truputi ir cesnako, bet vistiek skonio labai truko. Tai kitam kartui manau darysiu su bent 4 skiltelem cesnako, kalendra, cili pipiro dadesciau ir paprika manau pabai tiktu. Bet pati mase patiko,nes keksiukai dregni ir smagu, kad mano keksiukai nesubliusko ir atrodo pasakiskai. Kepiau apie 27minutes.

  • Urtė
    Posted at 12:47h, 08 kovo Atsakyti

    O man nelabai patiko. Kaip jau kiti minėjo keksiukai buvo šiek tiek beskoniai, tikrai trūko kažkokio aštrumo, bet kitaip nei kitiems man kažkuo nepatiko ir tekstūra, norėtųsi tokios panašesnės į sluoksniuotą tešlą, o gavosi tokia nei šiokia nei tokia (aišku tokiai, kokia mano svajonėse, jau reiktų visai kitos receptūros). Pabandyti buvo verta, bet nemanau, kad kartosiu.

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!