, ,

23 savaitė: Tropikai lietuvišką žiemą arba kokosiniai keksiukai su žaliųjų citrinų gaiva

Kalėdiškai tviskantis miestas lyg ir primena, kad pagaliau sulaukėm žiemos, bet nei šalčio, nei sniegų pirmąją gruodžio savaitę visai nesimatė. Na, bent jau Kaune… Galbūt ir ne tropikai, bet gyventi tikrai galima 🙂

Ta proga nutariau išbandyti mūsų kraštams gana egzotiškus kokosinius keksiukus, o kad būtų dar gaiviau, pridėti šiek tiek žaliųjų citrinų skonio. Receptų, kaip visada, internetas gali pasiūlyti galybę, bet šiuo kartu apsistojau ties Goodtoknow.co.uk tinklalapiu.

DSC_1192

Taigi, 24 nedideliems pyragėliams iškepti reikės:

180 g. minkšto sviesto
240 g. cukraus
3 didelių kiaušinių
2 žaliųjų citrinų nutarkuotų žievelių
300 g. miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
80 g. kokoso drožlių
180 ml. kokosų pieno

Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Tada po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, viską gerai išmaišykite. Sausus produktus – miltus, kepimo miltelius ir kokosų drožles sumaišykite atskirame dubenyje. Juos pakaitomis su kokosų pienu įmaišykite į veisto ir kiaušinių masę. Tešla išeis ale grietinės tirštumo, dėkite ją į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min.

DSC_1159

Atvėsintus keksiukus papuoškite nedidelėmis kremo kepurėlėmis. Joms pagaminti reikės:

250 g. maskarponės
100 g. minkšto sviesto
50 g. cukraus pudros (galima ir saldžiau, jeigu norisi)
1 žaliosios citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

Visus produktus sumaišykite mikseriu. Nuo žievelių kremas įgaus vos žalsvą atspalvį, o sultys suteiks jam malonaus gaivumo. Beje, įpylus sulčių, kremas šiek tiek susigarbanos ir įmantrių papuošimų konditeriniu maišeliu jau nebeišraitysite. Bet jau skonis!.. Tad rinkitės pagal save – rūgštinsite jį, ar ne. Žinoma, galima naudoti ir bezė kremą. Įdėkite į jį žaliųjų citrinų žievelių, citrinos rūgštelės ir jis puikiai papildys keksiukų skonį bei išvaizdą.

DSC_1188

Sakoma, kad gruodį didžioji dalis Europos atostogauja ir ruošiasi žiemos šventėms. Kas į kalnus, kas į šiltesnius kraštus traukia, na, o jei kišenė neleidžia ištiesti kojų Portugalijos paplūdimy, kodėl gi neatsigabenus tropikų skonio į namus? Keksiukai išties puikūs: lengvi, saldžiarūgščiai, gražūs… Įmerkite kremo kauburiuką į kokoso drožlių dubenį ir turėsite mažyčių „apsnigtų“ pyragaičių. Pats tas Kalėdoms ir dovanėlėms po eglute 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!