, ,

26 savaitė: Kvapnūs morkų keksiukai su kreminio sūrio kremu ir ne visai sėkmingas bandymas ant jų užtupdyti po kalėdinę eglutę

Štai ėmėm ir sulaukėm gražiausių žiemos švenčių! Ta proga visiems blogo skaitytojams linkiu daugybės jaukių, kepiniais kvepiančių vakarų su mylimais žmonėmis. Būkim kūrybiški ir nepraraskim entuziazmo tuo džiuginti aplinkinius! 🙂

Galvodama apie žiemišką ir šventišką keksiukų istoriją, prisiminiau netikėtai reklaminiame „Megos“ žurnale aptiktą morkų pyrago receptą. Atrodo, kad tokį kepa „Charlie“ picerijoje… Tad rūpestingai susvėriau visus produktus ir čia pateikiu jų sąrašą.

DSC_3508

14-ai nedidelių keksiukų iškepti turėkite:

100 g. miltų
150 g. cukraus
100 ml aliejaus
2 kiaušinius
170 – 200 g. smulkiai tarkuotų morkų
60 g. pasmulkintų graikinių riešutų (aš naudojau žemės riešutus)
60 g. razinų
Pusę šaukštelio cinamono (galima ir daugiau, jei mėgstate)
Šaukštelį kepimo miltelių

Į tarkuotas morkas suberkite šiek tiek pasmulkintus riešutus, razinas, šiek tiek paplaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų. Įmaišykite persijotus sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską dar kartą gerai permaišykite ir viskas – tešla paruošta. Keksiukus kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min., kol į jų centrą įsmeigtas medinis dantų krapštukas neapsivels tešla.

DSC_3761

Atvėsusius keksiukus papuoškite kreminio sūrio kremu iš 250 g. „Fhiladelphios“ sūrio, 150 g. minkšto sviesto, šaukšto vanilės ekstrakto ir cukraus pudros pagal skonį. Sumaišykite visus produktus ir formuokite kremą konditeriniu maišeliu arba paprasčiausiai užtepkite jo peiliu.

Aš iš savojo kremo planavau formuoti kalėdines eglutes (daug gražių pavydžių prisižiūrėjau interneto platybėse), bet „Prismoje“ pirkti geliniai maisto dažai pasirodė labai jau silpni. Supyliau visą tūbelę, o kremas įgavo vos žalsvą atspalvį ir ėmė kvepėti obuoliais 🙂 Dar vėliau pasirodė, kad eglučių formavimui labiau tiktų koks standesnis kremas, pavyzdžiui, bezė, nes kai baigiau, maniškės atrodė kaip nukentėjusios nuo uragano Ksaveras 🙂 Ką gi, kiekviena patirtis yra naudinga, tad kitą kartą jau žinosiu, kas ir kaip.

DSC_3781

Ir dar – nėra to negražaus keksiuko, kurio nesuvalgytų tavo vyras! 🙂 Tiesiog šimtu procentų pasitvirtinanti taisyklė 🙂 Tad kaip ir nėra dėl ko liūdėti 🙂

Dar kartą – GRAŽIŲ ŠVENČIŲ!

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!