,

27 savaitė: Paprasti grietinėlės keksiukai su aguonomis ir plaktos grietinėlės kepure

Pasibaigus šventiniam maratonui tikriausiai ne tik man norisi šiek tiek paprastesnio maisto. Juk kur nueisi, ten esi vaišinamas skaniausiais valgiais, silkėm pataluose ir be patalų bei gi įvairiausiais saldumynais. Čia prisiminiau kažkada „Širšių lizde“ užmatytą plaktos grietinėlės keksiukų receptą. Ten surašyta panegirika buvo išties įtikinanti, o dar nuo savęs pridėjau šiek tiek pompastikos ir išėjo visai neblogi, greitai sumaišomi, skanūs ir gražūs pyragaičiai. Dėl aguonų, matyt, jie man kažkuo priminė kūčiukus… 🙂

DSC_0322

Taigi, 12 grietinėlės keksiukų iškepti turėkite:

130 g. miltų
200 ml (35 proc.) grietinėlės
2 didelius kiaušinius
120 g. cukraus
1 šaukštelį kepimo miltelių
1 šaukštelį vanilinio cukraus
1 šaukštas aguonų
Žiupsnelį druskos

Pradžiai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Grietinėlę išplakite iki lengvų putų, kad atrodytų lyg purus baltas kremas, tačiau iki visiško standumo plakti nereikia. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į juos įmaišykite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite. Galiausiai įsijokite miltus, įberkite aguonų ir atsargiai viską išmaišykite. Tešla išeis vidutinio tirštumo. Keksiukus kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 15 minučių, kol šie gražiai iškils ir paruduos.

DSC_0316

Šie keksiukai tokie paprasti ir skanūs, kad galėtų būti priskirti pusryčių kategorijai 🙂 Na, bent jau aš tokius sekmadienio rytą mielai kramsnočiau… Žinoma, aš nebūčiau aš, jeigu nepadaryčiau iš jų tikrų pyragaičių – su kremo kepuraite. Šį kartą tam naudojau paprasčiausią iki standumo išplaktą grietinėlę (apie 220 ml). Šis kremas visada pasiteisina ir dažnai gelbsti, kai reikia ką nors pagrąžinti ar paskaninti 🙂

2 Comments
  • ingrida
    Posted at 12:53h, 11 kovo Atsakyti

    Sveiki, kepiau keksiukus pagal jusu recepta gavosi skanus, tik viena problema iskilo puikiai, o paskui susileido…kodel? nors valgant jie buvo purus ir dregni, tik vaisdas nekoks… gal miltu reiketu daugiau?

    • keksiukuistorijos
      Posted at 18:21h, 19 balandžio Atsakyti

      Sveiki, Ingrida, jeigu keksiukai susileido, tikriausiai per anksti juos ištraukėte iš orkaitės

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!