28 savaitė: Labai prašmatnūs šokoladiniai keksiukai su brendžiu, kava ir maskarponės kremu

Viskas prasidėjo tada, kai mudu su vyru buvom užkviesti sutikti Naujus metus draugų namuose. Balius – suneštinis, žmonių apie 10. Visi jau įprato, kad į svečius ateinu su naminiu pyragu, o dar geriau – keksiukais 🙂 Ėmiau galvoti, kuo čia nustebinti žmones, kai jie jau šitiek visko mano gaminto priragavę, ir va taip va galvoje susidėliojo šių nuostabių, kvepiančių ir prabangių keksiukų receptas 🙂 Esu savim labai patenkinta ir kol įspūdžiai neišblėso, skubu dalintis savo atradimu.

DSC_8784

16 šokoladinių keksiukų iškepti reikės:

4 vidutinio dydžio kiaušinių
180 g. cukraus
160 g. sviesto
140 g. miltų
40 g. vanilinio pudingo miltelių arba krakmolo
30 g. kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
50 ml brendžio (galima pakeisti stipria juodąja arbata)
50 ml stiprios kavos

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, pudingą arba krakmolą. Minkštą sviestą plakite su cukrumi kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, vis paplakdamos (-i), įmaišykite kiaušinius. Į gautą plakinį įsijokite sausų produktų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite brendį. Tešla bus ale grietinės konsistencijos. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 minučių, kol šie gražiai pakils ir sustandės.

Atvėsusius keksiukus sulaistykite stipria kava. Po 1-2 šaukštelius kavos ant kiekvieno. Jeigu jūsiškiai keksiukai labai iškilo (man taip dažnai atsitinka), kepurėles nupjaukite peiliuku. Ant lygaus paviršiaus daug lengviau gražiai suraityti kremą, o juk namie visada atsiras žmogus, pavyzdžiui, vyras, kuris mikliai sudoros visas nuopjovas 🙂

DSC_8724

Kremą pasigaminkite iš 200 ml plaktos grietinėlės, 250 g. maskarponės ir cukraus pudros pagal skonį. Produktų kiekį galite pasikoreguoti pagal tai, ką turite šaldytuve, skonį arba kremo poreikį 🙂 Grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo, įmaišykite maskarponę ir viskas. Kremas paruoštas, jau galima puošti 🙂 Manau, kad čia dar puikiai tiktų maskarponės kremai su baltuoju arba juodu šokoladu, o ir pati paprasčiausia plakta grietinėlė reikalo nesugadintų tikrai 🙂

Šokoladiniai keksiukai su kava ir brendžiu

Man šie keksiukai – naujas atradimas. Tikri karališki! Trapūs, šokoladiški, dar tas lengvas brendžio prieskonis, kava ir prašmatnioji maskarponė… Mmm… Jie puikiai tiks, kai būtinai turite padaryti gerą įspūdį (pavyzdžiui, į svečius užsukus anytai :)), kai ruošiatės į tetulės gimtadienį arba važiuojate aplankyti seniai matytų bičiulių.

Jau laukiu progos, kada galėsiu juos kepti vėl 🙂

Reklama

8 komentarai

  1. Peržiūrėjau visus receptus, ir turiu labai didelį komplimentą dėl nuotraukų. Kokybė ir fotografavimo maniera išties tobulėja, sveikinu 🙂 O ir keksiukų receptai kaskart vis patrauklesni 😀
    Pirmą kartą atradau šį blogą, jaučiu apsistosiu ir ilgesniam laikui :))

  2. Sveiki,
    vakar kaip tik gaminau šiuos keksiukus:) Labai didelio įspūdžio nepaliko (esu daugiau šlapesnių mėgėja, su įdarais) bet kas valgė, tas gyrė. Gal kitą kartą, jei gaminsiu, pasiruošiu ir šokoladinio glajaus ant jų:) Pas mane jie gavosi šviesesni..gal mažai kakavos dėjau.. o kokią kakavą naudojate Jūs? Pas mane tokia http://sverigeonline.se/images/Fazer%20Ogon%20Cacao%20400g.jpg
    p.s. kremo nedariau:)

  3. Sveiki, Laima. Dėl keksiukų patys iš savęs jie tikrai nėra drėgni, bet juk tam ir sulaistome juos kava, o jeigu dar kremo uždėjus, tada bendras derinys išeina tiesiog puikus 🙂 Kakavą labiausiai mėgstu “Močiutės“, “Maksimoje“ parduodama. Ji tamsi, sodri ir nebrangi – ko daugiau ir bereikia? 🙂

  4. Sveiki, norėjau paklausti koks kremas yra ant kekisukų? Tas rudasis? Ten mascarpone su šokoladu ir sviestu? ačiū

    • Vaida, paprasčiausiai įmaišykit į baltą plaktos grietinėlės ir maskarponės kremą lydyto šokolado pagal skonį. Turėsit rudą šokoladinį kremą 🙂

  5. Dar kvailas klausimukas 🙂 bijau, kad ne taip padarysiu kremuką, o paskui kai įmaišysiu šokoladą, galėsiu suformuoti maišeliu kepurėlę? Bijau kad nesilaikys kremas. ačiū 🙂

    • Vaida, kad nelabai yra, kur suklysti 🙂 Šokoladą ištirpinkit garų vonelėje ir palikit, kad šiek tiek atvėstų. Jeigu supilsit karštą, kremas gali praskysti. Na, bet net ir tokiu atveju, palaikykit kokias 15 min. šaldytuve ir vėl bus tinkamas naudoti. Kepurėles suformuosit kuo puikiausiai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: