,

31 savaitė: Pikantiški keksiukai su krapais ir lašišos kremu

Keksiukų istorijų kepimo odisėjai persiritus į antrą pusę (juk iš numatytų 52 receptų išbandyta jau net 30!), draugai ir kai kurie nepriklausomi ragautojai vėl ėmė reikalauti pikantiškų kepinių. Tiesą pasakius, ko iš jų buvo galima tikėtis, kai gerą pusmetį vaišinau visus šokoladiniais, karameliniais, vaniliniais pyragaičiais, su visokiausiais įdarais ir prašmatniais kremais? 🙂 Taigi, kaip kažkada sakydavo mano ekonomikos dėstytojas, jeigu yra poreikis, turi būti ir pasiūla!

DSC_0054

Šiam kartui (po kokių 3 nepasiteisinusių receptų) pristatau nesaldžius keksiukus su krapais, kuriuos tiesiog puikiai užbaigia sodraus skonio ir labai gražios spalvos lašišos kremas 🙂

Maždaug 12 keksiukų iškepti turėkite:

3 kiaušinius
150 ml kefyro (iš bėdos tinka ir pienas)
120 ml aliejaus
200 g. miltų
60 g. krakmolo
2 šaukštelius kepimo miltelių
Šaukštelį cukraus
Žiupsnelį druskos
Krapų (šviežių, šaldytų arba džiovintų – kokių turite)

Kiaušinius šiek tiek paplakite, kad tryniai susimaišytų su baltymais (mikserio traukti nereikia), supilkite kefyrą (pieną), aliejų ir viską gerai išmaišykite. Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Visus sausus produktus suberkite į kiaušinių, aliejaus ir kefyro mišinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai įberkite smulkiai pjaustytų krapų ir dar pamaišykite. Aš krapų niekada negailiu, bet jūs kiekį rinkitės pagal savo skonį 🙂 Tešla turėtų išeiti gana tiršta ir tąsi, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 minutes, kol šie gražiai pakils ir sutvirtės.

DSC_0055

Apie keksiukų sijonėlius. Labai rekomenduoju šiuos krapų keksiukus kepti silikoninėse kepimo formelėse (prie jų niekada niekas nelimpa) arba, jeigu naudojate teflonines formas, keksiukų duobutes patepkite aliejumi ir pabarstykit džiūvėsėliais. Šie pyragiukai, nors ir su aliejumi, pasirodo irgi mėgsta prilipti prie popieriukų ir išsilukštena tik labai palengva, žodžiu, tikras kantrybės išbandymas! 🙂

Atvėsusius keksiukus kuo puikiausiai galima naudoti vietoje sriubinių bandelių (tikrai labai skanu ir gražu!), bet jeigu dar turite kantrybės, galima ant jų užraityti skanutėlaičio lašišos kremo. Jam pasigaminti turėkite:

100 g šaltai rūkytos lašišos
125 g (indelį) „Philadelphios“ sūrio (aš naudojau su žolelėmis)
100 g neriebios varškės
Šiek tiek citrinos sulčių

DSC_0065

Lašišą sumalkite arba kuo smulkiau supjaustykite, sumaišykite su sūriu bei varške ir įlašinkite citrinos sulčių pagal skonį. Viskas, toks tat paprastas ir labai greitas lašišinio kremo gaminimas!

Suma sumarum, labai džiaugiuosi šiuo savo atradimu ir jau įsivaizduoju, kaip mano lašišinukai atrodytų mini keksiukų formelėse. Tiesiog vieno kąsnio gėėėėris ir ne kitaip! 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!