,

32 savaitė: Kai katinas nebeėda kiaušinių trynių arba paprasti keksiukai-šakočiukai su baltuoju šokoladu

Šios savaitės keksiukų istoriją paskatino parašyti vienas labai paprastas nutikimas. Taip jau įvyko, kad kartu su gera mano drauge Kristina, kepėjėle kaip ir aš, bet labiau pasinešusia į įvairiausius tortus, prisižadėjom saldų stalą kitos draugės, Aušrinėlės, vestuvėms. Taigi, iki šventės likus šiek tiek daugiau nei 3 mėnesiams, pradėjom konditerines paieškas, receptų tobulinimą ir degustacijas. Juk trijų aukštų vestuvinio torto taip vienas du neiškepsi! 🙂 Planas buvo toks – aš suorganizuoju kassavaitinę naujų keksiukų degustaciją, o Kristina atsiveža tortą-pretendentą į šventę. Bendrom jėgom turėjom jį papuošti, bet kaip tyčia, kai labai reikia, kad viskas gerai išeitų ir atrodytų preciziškai – šast ir baltyminis bezė kremas nesutvirtėja iki reikiamos konsistencijos 🙂 Pabandėm kremą gaminti iš naujo, o jis ir vėl kažkoks ne toks! 🙂

DSC_0096

Galiausiai tortą taip ir sudegustavom nepuoštą (Ooooo, koks buvo dieviškai švelnus, skanus, drėėėgnas „Rafaelo“ tortukas!), o iš to nepavykusio bezė iškepėm kalną morengiukų, kuriuos vėliau vyro bendradarbiai valgė 3 dienas 🙂 Žodžiu, laimingų buvo daug ir niekas nenukentėjo, bet va mano virtuvėje liko 6 kiaušinių tryniai 🙂 Ką dabar su jais? Paprastai, kai kremą gamindavau iš kelių kiaušinių, tai trynius sėkmingai sulaižydavo mano Lindūnas. Įdėjau į lėkštelę vieną, bet katinas tik pakrutino ūsus ir nuėjo užsiimti savais reikalais 🙂 Tad su didesniu kiekiu nusprendžiau nerizikuoti.  Pabandžiau trynius įmaišyti į keksiukų tešlą ir rezultatu tikrai nenusivyliau – išėjo geltoni, kvapūs ir labai lietuvišką šakotį primenantys kepinukai 🙂

Taigi, 12 didesnių (iškilusių kaip nuotraukose) arba 16 mažesnių (jeigu dar planuojate puošti juos kremu) keksiukų turėkite:

1 kiaušinį
4-5 kiaušinio trynius
150 g. cukraus
150 g. sviesto
250 g. miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelį vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
12 – 16 gabalėlių baltojo šokolado

Fotor0209191726

Kiaušinį kartu su tryniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite iki putų. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sviestą išlydykite ir leiskite jam atvėsti. Į gautą kiaušinių plakinį supilkite sviestą, įsijokite miltus ir tik tada plakimo šluotele, ne mikseriu, atsargiai viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešla bus gana tiršta ir geltona nuo trynių 🙂 Supilstykite ją į keksiukų sijonėlius ir į kiekvieną iš jų dar įspauskite po gabalėlį baltojo šokolado. Kildama tešla apgaubs šokoladą ir paslėps jį keksiuko viduje. Pyragiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min., kol šie gražiai pakils, paruduos ir sutvirtės.

Iškepusius keksiukus dar galite aplieti tirpintu baltuoju šokoladu. Paprasčiau nebūna, o pyragiukai paperka ir išvaizda, ir savo neišpasakytu skoniu. Galbūt kada nors jais šventėje keisim tradicinį šakotį? 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!