,

35 savaitė: Viena savaitė be svečių ir paprasti keksiukai su obuoliais bei gervuogėmis

Kai atsirado pirmosios Keksiukų istorijos, nė neįtariau, kad netrukus jos taps kassavaitinio draugiško susiėjimo priežastimi 🙂 O štai receptas po recepto ir įsivažiavom! Ne tik aš kepti, bet ir Jonas fotografuoti, o draugai rinktis degustacijoms kiekvieną trečiadienį arba su retomis išimtimis kokią kitą savaitės dieną. Pripratom prie šio tempo ir kaskart kolektyviai laukiam naujos istorijos ir naujo susibūrimo 🙂

Ech, svečius mėgstu lygiai taip pat kaip ir kepimą, tačiau ši savaitė mudu su vyru užvertė pačiais įvairiausiais reikalais. Taigi, šiek tiek pasitarę nusprendėm naujausią recepto bandymą eksportuoti į darbus 🙂 Oj, džiaugsis kolegos! Tikiuosi…  🙂

Keksiukai su obuoliais ir gervuogėmis

Taigi, pasisėmusi įkvėpimo interneto platybėse, sukomplektavau tokį gana paprastą, bet visai puikių obuolinių keksiukų su uogomis receptą. Pats tas mažojo savaitgalio pusryčiams arba prie darbinės kavos puodelio 🙂

12 keksiukų iškepsite iš:

1 didelio kiaušinio
100 g rudojo cukraus
70 g lydyto sviesto
210 g miltų
60 ml jogurto (naudojau keptų obuolių skonio)
120 ml pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Šaukštelio cinamono
Pusės šaukštelio druskos
1 didelio obuolio
150 – 200 g šviežių arba šaldytų gervuogių

Saldžioms kepuraitėms sumaišykite:

2 šaukštus rudojo cukraus
2 šaukštus avižinių dribsnių
1 šaukštą cinamono

Keksiukai su obuoliais ir gervuogėmis

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Kiaušinį išplakite su cukrumi iki purios masės. Į jį įpilkite pieno, lydyto sviesto ir jogurto. Suberkite birius produktus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai sudėkite kubeliais pjaustytą obuolį. Išeis ale grietinės tirštumo tešla, kvepianti cinamonu arba jūsų pasirinktu jogurtu 🙂

Dėkite po šaukštą masės į keksiukų sijonėlius, ant jos pasodinkite po 2 – 3 gervuoges, tada vėl šaukštą tešlos ir dar po kelias uogas. Keksiukų viršų pabarstykite saldžiais trupinukais ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pyragiukai pakils ir sutvirtės.

Išėjo gana paprasti, bet skanūs, močiutės obuolių pyragą primenantys keksiukai. Aš turėjau gervuogių, tad naudojau jas, bet jeigu jūsų šaldymo kameroje dar slepiasi avietės arba šilauogės, kodėl gi nepabandžius su jomis? 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!