, , ,

36 savaitė: Kad žiema tikrai nebesugrįžtų – purūs užgavėniški vaniliniai keksiukai, įdaryti uogiene

Nors mudu su vyru Užgavėnes jau atšventėm savaitgalį Rumšiškėse, tikroji šventė taip pat neliks nepaminėta 🙂 Juk kuo jų daugiau, tuo smagiau! Tad šiandien baigę dienos darbus keliaujam į svečius kąsniuoti blynų. Bus ir simbolinė lašininio ir kanapinio kova 🙂 Slaptai džiaugiuosi, nes mano sliekeliui Jonui bus lemta laimėti, kad ir koks stiprus priešininkas pasitaikytų 😀

Galvodama apie tikrai užgavėnišką keksiukų receptą, bandžiau klausinėti įvairių nuomonių. Vieni siūlė išbandyti šį tą su lašinukais, kiti – su kanapėm, o dar viena mano draugė (Kristinos vardo neminėsiu) leptelėjo, kad tokia proga derėtų neužmiršti ir užgavėniškų blynų. O su kuo dažniausiai tuos blynus valgom? Ogi su uogiene ar grietine! Na, bent jau mūsų šeimyna tai tikrai…

Keksiukai su uogiene 2

 

Taigi, Užgavėnių proga pabandžiau sudėti visus šiuos dalykus į vieną popierinį sijonėlį: purus, lengvas ir šiaip jau gana neutralaus skonio vanilinis keksiukas, įdarytas uogiene, užteptas šaukštu paprasto maskarponės kremo ir dar puoštas mažyčiais cinamoniniais blynukais. Nors teko šiek tiek pasiterlioti, keksiukų skonis labai pasiteisino. Na, o išvaizdą galite įvertinti patys.. 🙂

18 purių vanilinių keksiukų iškepti turėkite:

3 didelius kiaušinius
120 g minkšto sviesto
160 g cukraus
200 g miltų
100 ml kefyro arba jogurto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštus vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Žiupsnelį druskos

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jeigu dedate jį) iki purumo. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite kiaušinius. Supilkite kefyrą, vanilės ekstraktą (jeigu tokį naudojate), suberkite persijotus birius produktus ir dar kartą išmaišykite viską iki vienalytės masės. Išeis tokia ale grietinės tirštumo tešla. Supilstykite ją į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 20 – 25 min.

Keksiukai su uogiene 3

Kol keksiukai kepa, susimaišykite kremą iš:

250 g „Mascarpone“ sūrio
2 šaukštų tirštos grietinės
1 – 2 šaukštų cukraus pudros
Šaukšto vanilės ekstrakto, jeigu norisi

Keksiukai su Uogiene 4

Atvėsusiuose keksiukuose išpjaukite nedideles duobutes ir užpildykite jas mėgstama uogiene. Man pati skaniausia – juodųjų serbentų 🙂 Uždėkite po šaukštą paprasto maskarponės kremo, papuoškite mažais keptuvėje iškeptais blyniukais ir stambesnėmis uogomis iš kompoto arba tos pačios uogienės.

Rezultatas tikrai labai greitas, užgavėniškas ir skanus!

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!