, , ,

37 savaitė: Atostogų belaukiant arba egzotiškai nuteikiantys Pina Colada keksiukai

Nežinau, kaip jūs, bet aš jau laukiu nesulaukiu atostogų! Saulėtas gražus pavasaris visiškai neįkvepia biuro darbams, o dar kaip tik artėja laikas, kai turėsim patvirtinti savo planuojamas atostogas. Ech, kad taip kur nors išlėkus pasišildyti ant mėlynos jūros kranto!.. 🙂

Beje, visai neseniai, kovo 11-tą, nusprendėm pasidaryti trumpą apžvalginę ekskursiją po Panemunės pilis. Kai gyveni Kaune, šis maršrutas labai jau vilioja. Vos 80 km iki Jurbarko, o toje kelio atkarpoje ir pilių, ir piliakalnių – ne vienas 🙂 Žodžiu, rekomenduoju 🙂

Pina Colada keksiukai su ananasais

Visgi panašu, kad tikrųjų atostogų dar teks šiek tiek palaukti, o kol kas nusprendžiau praskaidrinti sau nuotaiką egzotiškais kvapniais Pina Colada (reikėtų tarti „pinja kolada“) keksiukais 🙂 Kas gi nemėgsta Pina Coladų?? Mečiau akį į internetą, kad išsiaiškinčiau kuo tikslesnį šio kokteilio receptą: 30 ml šviesaus romo, 30 ml kokosų pieno arba kokosų grietinėlės, 90 ml ananasų sulčių, grūsto ledo ir viskas! Kaip rašo išmanioji Wikipedija, tradiciškai Pina Colada puošiama Maraschino vyšniomis ir ananasų gabalėliais.

Taigi, 24 nuostabiai kvepiantiems pinacoladiškiems keksiukams iškepti jums prireiks:

350 g miltų
3 didelių kiaušinių
250 g cukraus (dėjau 300 g, bet man keksiukai pasirodė šiek tiek per saldūs)
230 g minkšto sviesto
200 ml kokosų grietinėlės (tinka ir paprasta)
300 – 400 g konservuotų ananasų gabalėlių
Dviejų šaukštų šviesaus romo arba Pina Colada likerio (nebūtinai)
2 šaukštelių kepimo miltelių
Pusės šaukštelio sodos
Pusės šaukštelio druskos

Pinacolada keksiukai

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Ananasus sudėkite ant sietelio ir leiskite jiems nuvarvėti. Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė pabals ir taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite kiaušinius. Supilkite grietinėlę, romą arba pinacolada likerį, suberkite persijotus birius produktus ir viską išmaišykite iki vienalytės masės. Galiausiai įmaišykite kubeliais pjaustytus ananasus. Tešla turi būti tirštoka, bet gana puri. Keksiukus kepkite apie 20 – 25 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje, kol šie gražiai pakils ir sutvirtės.

Kadangi pinacoladoje būtiniausiai turi būti kokosų, atvėsusius keksiukus papuoškite kremu iš 250 g. maskarponės, 200 ml. standžiai išplaktos grietinėlės ir šiek tiek cukraus pudros (tiek kremo turėtų pakakti visai nedidelėms keksiukų kepurėlėms), gausiai pabarstykite kokosų drožlėmis, uždėkite po ananaso gabalėlį, kokteilinę vyšnaitę (mūsų Maximytėje tokių nebuvo, tad savuosius pinakoladinius keksiukus pagražinau pjaustytomis braškėmis) arba kokteilinį skėtuką.

Pina Colada keksiukai su braškėmis

Keksiukai išties labai gražūs ir įdomūs. Ir juose tikrai puikiai dera tropiniai skoniai! Rekomenduoju visiems, išsiilgusiems saulės, vasaros ir atostogų! 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!