38 savaitė: Pavasarinės dietos arba šokoladiniai raudonojo vyno keksiukai su maskarponės kremu

Šią savaitę mane pagavo tikras kepimo įkvėpimas! Tikriausiai todėl, kad TVIRTAI apsisprendžiau dailinti figūrą ir sumažinti saldumynų kiekį savo kasdieniame racione 😀 Ech, o juk dažniausiai taip ir būna, kad uždrausto vaisiaus norisi labiausiai.. Taip ir sapnuojasi naktim skaniausi sausainiai, eklerai ir pyragaičiai! Ką gi, prieš vėją nepapūsi, su smaližiška prigimtim nepakovosi, jeigu labai norisi, vadinasi REIKIA! 🙂 Tik saikingai, žinoma, ne 3 keksiukus, o 1 (Jonai, padėk man!).. 🙂

Šokoladiniai raudonojo vyno keksiukai 1

Planuodama 38 istoriją, ilgai negalvojau. Šokoladinius keksiukus kepiau išties seniai, tad vuolia – naujas receptas! Šį kartą dėl raudono vyno labiau suaugėliškas, bet tikrai nepražūtingas ir vaikams 🙂

Tad jeigu susiviliojote ir nesilaikote jokių pavasarinių dietų, 15 šokoladinių vyno keksiukų iškepti turėkite:

200 g miltų
220 g minkšto sviesto
200 g cukraus
2 didelius kiaušinius
40 g kakavos miltelių
50 g juodojo šokolado
200 ml sauso raudonojo vyno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Šaukštą vanilės ekstrakto
Žiupsnelį druskos

Šokoladiniai raudonojo vyno keksiukai 2

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Minkštą sviestą plakite su cukrumi kol masė pabals ir pasipūs. Po vieną maždaug kas pusę minutės įplakite kiaušinius. Įpilkite vanilės ekstrakto. Atsargiai, pakaitomis su vynu, įmaišykite birius produktus ir smulkintą juodąjį šokoladą. Tešla išeis tokia ale grietinės tirštumo, o jeigu jos paragautumėte (aš visada nesusilaikau :)), pajaustumėte labai aiškų vyno poskonį 🙂 Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 30 min.

Kol kepa atidžiai stebėkite pyragaičius ir nedarinėkite orkaitės. Kai tik virtuvėje pasklis malonus šokolado ir vyno kvapas, o keksiukai pakils ir sutvirtės, traukite juos lauk. Neperkepkite! 🙂

Šokoladiniai raudonojo vyno keksiukai 3

Iškepusius pyragaičius galite apibarstyti paprasčiausia cukraus pudra, aptepti lydytu šokoladu, o jeigu dar turite jėgų ir kantrybės, išsiplakite kremą iš 250 g. maskarponės, 100 g. minkšto sviesto ir trupučio cukraus pudros (labai rekomenduoju kremo nepersaldinti :)). Nuostabiai gražiai keksiukus papuošia ir užbaigia dumplainiai arba trešnės su koteliais 🙂

Mano skoniui pyragiukai labai tiko, o ir valgytojai, ypač šokolado mėgėjai, juos labai gyrė. Sodrus šokolado ir nekasdieniškas lengvas vyno prieskonis, keksiuko purumas ir prabangus kremas – tobulas derinys, kai laukiate svarbių svečių arba norite kam nors padaryti įspūdį 🙂

Šokoladiniai raudonojo vyno keksiukai 4

P. S. Aukštoje temperatūroje vyno alkoholis iš keksiukų išgaruoja, taigi, manau, tikrai nieko baisaus, jeigu vieną kitą kąsnelį nugriebs ir mažieji… 🙂

Reklama

6 komentarai

  1. Jūsų visi keksiukai labai puošnūs, prabangūs ir manau, tikrai labai skanūs;) Kaip man išmokt tuos kremus daryt… Kai pora kartų nepavyko..kažkaip vis nedrįstu vėl bandyt.. Ar juos plakate su mikseriu ir kiek laiko maždaug reikia plakti? Ir dar pasiklausiu, kokią cukraus pudrą naudojate? 🙂

    • Laima, kremus pagaminti tikrai ne taip sudėtinga. Jeigu gaminate kremą iš maskarponės ir sviesto, svarbu, kad abu būtų vienodos temperatūros. Palikite kambario temperatūroje kokias 3 val. ir tada maišykite. Aš dažniausiai naudojuosi mikseriu – taip greičiau 🙂 o plakti reikia tik tiek, kol abu produktai susimaišo į vientisą kremą. Cukraus pudrą dažniausiai naudoju “Dan Suker“, bet tik todėl, kad ją vienintelę parduoda šalia esančioje “Maksimytėje“ 🙂

      Jeigu gaminate kremą iš grietinėlės ir maskarponės – jis vienas mano mėgstamiausių 🙂 – tada labai svarbu ypač standžiai išplakti grietinėlę. Rinkitės bent 35 proc. riebumo, jos būna beveik visose parduotuvėse, o idealiu atveju naudokite 36 proc. grietinėlę. Grietinėlė turi būti šalta. Pradėkite plakti ją didžiausiu elektrinio mikserio greičiu, kai tik pamatysite pirmąsias putas, greitį sumažinkite ir toliau plakite su minimaliu. Taip grietinėlės tikrai neperplaksite ir ji nesušoks į sviestą. Šiame etape įdėkite cukraus pudros ir kantriai plakite kol pasieksite norimą konsistenciją. Tokia grietinėle jau galima puošti kepinius, tik svarbu, kad prieš tai jie būtų visiškai atvėsę. Kremas nepatiš ir puikiai išlaikys formą net per naktį, tereikia rasti keksiukams vėsią vietelę. Tai va, o jeigu dar į tą standžiai išplaktą grietinėlę įmaišysite maskarponės (tą irgi darau mikseriu, mažu greičiu ir plaku tik tiek, kol visi produktai susimaišo), tada turėsite dar kitokį puikų, prašmatnų kremą 🙂 Žodžiu, nenuleiskit rankų 🙂

    • Sveiki, visi kremai su maskarpone, kuriuos naudoju keksiukams, būna tikrai standūs 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: