39 savaitė: Pasiilgti svečiai ir pavasariškai gaivūs baltojo šokolado keksiukai su kiviais

Šią savaitę sugalvojome į svečius pasikviesti laaaaaaaabai seniai matytą draugų porelę, o jie, kiek dar prisimenu, nėra aistringi kremų ir saldžių kepinių mylėtojai 🙂 Tad, šiek tiek pataikaudama ir norėdama įtikti, tačiau kartu ir pati pasiilgusi pavasariškos gaivos, nutariau paeksperimentuoti su baltuoju šokoladu ir rūgštokais kiviais. Kažkur girdėjau, kad šie vaisiai ypač dietiški, mažai kaloringi, tad pratęsiant anos savaitės dietų temą bus pats tas 😀 O dar kai prisimenu 17 istorijos keksiukų skonį, kur citrinų gaiva taaaip skaniai derėjo su šokolado saldumu, tai mmm… tiesiog privalėjau vėl kažką panašaus išbandyti!

Baltojo šokolado keksiukai su kiviais

Taigi, 19 (o gal šiek tiek ir daugiau) baltojo šokolado keksiukų su kiviais iškepti prireiks:

3 didelių kiaušinių
330 g miltų
90 g lydyto sviesto
200 g baltojo šokolado
210 g cukraus
200 g grietinės
3 šaukštelių kepimo miltelių
Šaukšto vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
6 – 7 kivių

Baltojo šokolado keksiukai su kiviais

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Sviestą ištirpinkite, į jį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišykite. Sviesto šilumos turėtų pakakti, kad šokoladas išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į juos sudėkite grietinę, supilkite sviesto ir šokolado lydinį, suberkite persijotus miltus. Viską atsargiai išmaišykite. Turėtų išeiti gana tiršta tešla. Kivius nulupkite ir supjaustykite postambiais gabalėliais. Juos galite įmaišyti į tešlą arba susmaigstyti į jau paruoštus kepti keksiukus. Kildama tešla vaisius šiek tiek paslėps, tačiau malonus akiai žalumas dar matysis 🙂

Pyragiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min. Iškepusius ir pravėsusius galite pabarstyti baltojo šokolado trupiniais (jie puikiai prilips nuo dar likusios keksiukų šilumos), o jeigu norite prašmatniau, pasigaminkite baltojo šokolado ir maskarponės kremo. Apie jį kažkada seniai jau rašiau 17-toje istorijoje.. 🙂

Baltojo šokolado keksiukai su kiviais

Mudu su vyru keksiukus išragavom dar ne visai ataušusius 🙂 Gal ir ne patys gražiausi (šiek tiek padauginau tešlos, tad maniškiai šiek tiek išsilakstė pro popierėlių kraštus 🙂 ), bet tikrai labai labai skanūs ir GAIVŪS!

P.S. Šiems kepinukams galima naudoti ir kietus kivius, kurių šiaip jau paprastai nevalgytume dėl jų rūgštumo… 🙂 Nebandžiau, bet teoriškai įsivaizduoju, kad čia kaip ir su obuolių pyragais – kuo tvirtesnis vaisius, tuo geriau 🙂

Reklama

3 komentarai

  1. Sveiki, ačiū Jums už puikų receptą. Išbandžiau. Visiems valgytojams ir ragautojams, labdaringos kepinių mugės pirkėjams, vaikams ir ne-vaikams labai patiko. Tą patį receptą išbandžiau ir su koncervuotais persikais. Man, rūgštumų mėgėjai, labiau patiko su kiviais, tokiais dar kietais kietais (mama sako – pusžaliais), kur šiaip nelabai valgytum. Kas mėgsta saldumus ir švelnumus – tiks su persikais. Dar kartą – ačiū 🙂

    • Viktorija, labai džiaugiuosi, kad jums patiko 🙂 Kaip rūgštumų mėgėjai, rekomenduoju išbandyti vietoje kivių rabarbarus, o prasidėjus uogų sezonui ir agrastus 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: