, , ,

43 savaitė: Šokoladiniai-riešutiniai keksiukai su „Nutella“ arba kai norisi kažko greito, bet prašmatnaus

Pasibaigus didžiajam Velykiniam kepimo maratonui, o tikrai žinau, kad prieš pat šventę virtuvėje plušėjau ne aš viena (tą liudija beveik 3 000 kartų perskaitytos keksiukų istorijos Velykinį savaitgalį! :)), nutariau – atėjo metas prisiminti šokoladą!

„Nutella“ keksiukai 2

Šį kartą vietoje įprasto, naudojau šokoladinį-riešutinį kremą „Nutellą“. Ją dar vaikystėje su sese šaukštu kabinom nepasidalindamos, o dabar tik labai retais, bet ypatingais atvejais, šį kremą vėl prisimenu (na, žinot, ir kaina ne tokia jau maža, o jeigu dar apie kalorijas pradedi galvoti, tai… :)).

Kaip ir daugelį kitų super populiarių produktų, pavyzdžiui, „Coca-colą“, „Snikers“ ir t.t., „Nutellą“ galima ne tik ant bandelės tepti 🙂 Taigi, pristatau lengvai paruošiamų ir garantuotai skanių šokoladinių keksiukų su riešutiniu poskoniu receptą.

Iš šio produktų kiekio iškepsite 12 – 15 įprasto dydžio keksiukų:

150 g miltų
60 g cukraus
50 g lydyto sviesto
200 g + dar 100 – 150 g „Nutellos“ įdarui
150 ml pieno
1 didelis kiaušinis
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
80 g kapotų lazdyno riešutų

„Nutella“ keksiukai 3

Lydytą sviestą sumaišykite su pienu ir „Nutella“. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Ant birių produktų supilkite pieno, sviesto ir „Nutellos“ mišinį bei lengvai paplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite šluotele. Turėtų išeiti tirštoka blizgi tešla, kvepianti šokoladu ir riešutais 🙂 Ją supilstykite į keksiukų sijonėlius (užpildykite ne daugiau kaip 2 trečdalius sijonėlio tūrio, kitaip keksiukai „išlips“ iš formelių, kaip kad šįkart nutiko man :)) Ant kiekvieno kepti paruošto keksiuko dar uždėkite po šaukštelį „Nutellos“ kremo ir pabarstykite kapotais lazdyno riešutais. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min.

Iškepę keksiukai gali būti šiek tiek įdubę, kaip miške augančios voveraitės 🙂 Taip yra dėl skystesnio ir sunkaus įdaro. Jeigu vis dėlto jums norisi taisyklingos formos, įdaro nedėkite. Sumaišykite kelis šaukštus „Nutellos“ su 200 g. „Maskarponės“ ir turėsite šaunaus, standaus kremo puragiukams papuošti. Jeigu nenorite ir kremo, tuomet į keksiukus rekomenduoju dėti šiek tiek daugiau cukraus arba tos pačios „Nutellos“ dėl saldumo 🙂

„Nutella“ keksiukai

Suma sumarum, šie keksiukai puikiai tiks savaitgalio pusryčiams paįvairinti, na, o jeigu dar pasistengsite maišydamos (-i) kremą!.. Purūs, šokoladiniai ir su riešutais – tiesiog nepakartojami! 🙂

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!