, , ,

44 savaitė: Turtingo skonio džiovintų slyvų keksiukai su migdolais, kava ir šokoladiniu kremu

Gegužė man – pats šventiškiausias mėnuo. Ne vien dėl to, kad jau spėjom atšvęsti Jono, dar laukia mano gimtadienis, į tarpą įsipina 5 metų draugystės su vyru jubiliejus, bet šiemet dar nusimato sudalyvauti mielos draugės vestuvėse ir mūsų visų pirmagimės Rugilės krikštynose! 🙂 Reikalų daug, tempas didelis, bet tarp jų įsipynusi viena kita keksiukų istorija tik dar labiau pakylės mėnesį į šventišką lygmenį 🙂

Džiovintų slyvų keksiukai

Taigi, šį kartą šis tas ypač įdomaus – turtingi džiovintų slyvų keksiukai, su šokoladu, migdolais, kava ir šokoladiniu kremu. Tiesiog visa skonių puokštė! Maišydama tešlą rėmiausi Beatos džiovintų slyvų ir migdolų pyrago receptu, šiek tiek pakoregavau produktų kiekius ir finale man pavyko iškepti 16 įprasto dydžio, nuostabiai kvepiančių pyragaičių!

Džiovintų slyvų keksiukams prireiks:

150 g džiovintų slyvų
100 m. stiprios nesaldintos kavos
2 šaukštų brendžio (nebūtina)
100 g juodojo šokolado
60 g sviesto
2 kiaušinių
60 g maltų migdolų (galit naudoti kavamalę arba maisto smulkintuvą)
70 g cukraus
60 g miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Džiovintų slyvų keksiukai

Džiovintas slyvas užpilkite karšta kava ir šiek tiek pavirkite ant nedidelės ugnies, kad uogos suminkštėtų. Idealiu atveju, reikėtų slyvas užpilti kava ir palikti bent keletą valandų pabrinkti. Na, bet jeigu tokių keksiukų užsigeidėte staiga, tinka ir pirmasis slyvų apdorojimo variantas 🙂 Sviestą išlydykite, į jį sumeskite smulkiai laužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Sviesto šilumos turėtų užtekti, tad kai sumesite į puodelį šokoladą, jo daugiau nebekaitinkite. Taip apsidrausite nuo svilėsių 🙂 Miltus, maltus migdolus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite dideliame dubenyje. Kiaušinius plakite su cukrumi kol masė pabals ir gerokai išsipūs. Į kiaušinių plakinį supilkite pravėsusį sviesto ir šokolado lydynį, brendį, suberkite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite. Galiausiai sudėkite džiovintas slyvas (aš savąsias dar šiek tiek patraiškiau šakute) ir dar kartą pamaišykite. Tešla bus gan tiršta. Supilstykite ją į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pyragiukai sutvirtės.

Šokoladiniai-džiovintų slyvų keksiukai

Atvėsusius keksiukus labai tinka puošti šokoladiniu maskarponės kremu. Jam sumaišykite mažą indelį maskarponės sūrio (250 g), 100 g minkšto sviesto ir 100 g lydyto juodojo šokolado.

Man šie keksiukai tikrai puikūs. Jie gana drėgni, sunkūs, įvairiaskoniai ir labai tinka prie kavos puodelio. Manau, kad tokius tikrai kepsiu dar ne kartą 🙂

2 Comments
  • riesutine
    Posted at 09:51h, 25 spalio Atsakyti

    O jeigu daryti kremą tik iš šokolado ir maaskarponės? Ar gausis kas nors? Nes pats maskarpones sūris riebus labai, tad kaip riebalo nemegėjai atrodo, kad turėtų gautis frostingas irgi neblogas? 🙂

    • keksiukuistorijos
      Posted at 13:51h, 26 spalio Atsakyti

      Sveiki, žinoma, galite gaminti kremą tik iš šilto lydyto šokolado ir maskarponės. Tiesiog sumaišykite šiuos du produktus ir viskas. Tik atminkite, kad kremas paklus formavimui ir bus tokios kremiškos konsistencijos tol, kol jame esantis šokoladas visiškai nesukietės. Taigi, puošdama keksiukus nedelskite 🙂 Kai kremo kepuraitės sustings, bus gana tvirtos, Šis kremas tiesiog puikus kai karšta, nes ilgai išlaiko nepakitusią formą net šiltoje aplinkoje. Sėkmės bandymuose! 🙂

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!