45 savaitė: Trapūs „Kinder Bueno“ keksiukai su šokoladiniu-riešutiniu maskarponės kremu

Dar prieš prasidedant didžiajam velykiniam kepimo vajui Facebook paskyroje gavau užklausą apie „Kinder Bueno“ keksiukus. Turiu pripažinti, kad niekada pernelyg nesižavėjau šiuo vafliniu skanėstu, todėl prieš imdamasi recepto paieškų, keletą kartų nusipirkau „Kinder Bueno“ vien dėl mokslinių paskatų: išragauti ir išsiaiškinti, kas čia per skonis, dėl kurio, pasirodo, alpsta tiek daug pažįstamų 🙂

„Kinder Bueno“ keksiukai 2

Po degustacinio ragavimo ir pokalbių su kitais smaližiais, pavyko išsiaiškinti, kad „Kinder Bueno“ visų pirma turi būti traškus (keksiuko atveju šią savybę pakeičiau trapumu), kreminis (taigi, be kremo čia tikrai neapsieisim), turi jausis pieno, šokolado ir riešutų skonis. Interneto platybėse išžiūrėjau galybę „Kinder Bueno“ keksiukų variacijų, kol galiausiai iš jų visų išvedžiau savitą receptą, kurį čia ir aprašysiu.

Taigi, keksiuko pagrindui jums prireiks (išeis apie 22 – 24 keksiukus):

200 g sviesto
200 g cukraus
3 didelių kiaušinių
100 g bulvių krakmolo (galite pakeisti miltais, bet tada nukentės keksiukų trapumas)
150 g miltų
100 g baltojo šokolado
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos

„Kinder Bueno“ keksiukai 3

Keksiukų įdarui pasirinktinai reikės:

„Kinder Bueno“ šokoladukų
Vanilinių arba šokoladinių vaflių
„Nutella“ kremo

Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies, į jį sumeskite smulkiai laužytą baltąjį šokoladą ir daugiau nebekaitinkite. Sviesto šilumos turėtų pakakti, kad šokoladas išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi (ir vaniliniu cukrumi, jeigu tokį naudojate) iki purių gelsvų putų. Užtruksite apie 5 min., jeigu darbuositės elektriniu plakikliu. Į kiaušinių plakinį supilkite sviesto ir šokolado mišinį, persijokite birius produktus: miltus, krakmolą, druską, kepimo miltelius ir atsargiai viską išmaišykite. Išeis vidutinio tirštumo tešla.

Pilkite po šaukštą tešlos į popierinius sijonėlius, uždėkite po gabalėlį „Kinder Bueno“ arba vaflio ir viską paslėpkite su dar šiek tiek tešlos. Keksiukus kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min.

„Kinder Bueno“ keksiukai 4

Jeigu keksiukus ruošiatės įdaryti „Nutella“, iškepusiuose ir atvėsusiuose pyragiukuose išpjaukite duobutes ir pripildykite jas kremo. Tokiu atveju, tešla užpildykite du trečdalius popierinio sijonėlio ir vaflių ar šokoladuko gabalėlių nebedėkite.

Paskutinis etapas – kreminės keksiukų kepurės. Joms sumaišykite 250 g. maskarponės sūrio ir 100 g. „Nutellos“ kremo. Tai vienas paprasčiausių kremų, kokius tik esu gaminusi, o jo skonis!.. Na, jeigu mėgstate „Nutellą“, tai apie skonį nereikia nė rašyti 🙂 Jis puikiai formuojamas, išlaiko formą ir netyžta.. Žodžiu, puikų puikiausias! Keksiukus puoškite tais pačiais „Kinder Bueno“ gabalėliais, lazdyno riešutais arba vaflių traškučiais.

Man, kaip ne „Kinder Bueno“ ekspertei, šie keksiukai tikrai priminė minėtą šokoladuką. Labiausiai įsiminė įdaryti „Nutella“, o Jonas džiūgavo radęs vaflinę staigmeną. Sako, „nu va kaip gerai, kai viename kąsnyje telpa tiek daug mėgstamų dalykų…“ 🙂

Reklama

17 komentarų

  1. Egle, tiesiog nuostabus atradimas šis Jūsų puslapis, kreipiuosi prašydama patarimo:) Šventei norėčiau kepti keksiukus į kuriuos įsiskeigtų vėlevėlė su svečio vardu, noėtųsi kažkokios purškiamos kepurėlės, k d būtų ir skani ir, kad iš vakaro galima būtų paruošti kitai dienai, kad neištižtų ir pan. Kaip tiek rūšių išbandžiusi gal galit rekomenduoti kas labiausiai tiktų 🙂 Iš anskto dėkoju 🙂

    • Ačiū, Gintare, už pagyras 🙂 Labai skanus, tvirtas ir paprastas kremas išeina sumaišius 250 g. maskarponės ir 150 g. „Rududu“ (tik prieš tai reikia „Rududu“ pašildyti su visa skardine karšto vandens vonelėje, kad jis šiek tiek suminkštėtų), dar labai puikus kremas 250 g maskarpohės sumaišyti su 150 g „Nutellos“ – bus šokoladinis-riešutinis, o mano pats pačiausias ir visur labiausiai naudojamas – vanilinis iš 250 g. maskarponės sūrio ir 200 ml labai standžiai išplaktos grietinėlės (žinoma, reikia įdėti cukraus pudros pagal skonį ir vanilinio cukraus). Išbandykit, tik jokiu būdu nenaudokit jau gatavos purškiamos grietinėlės – efektas bus toks trumpalaikis, kad nė nespėsit nufotografuoti 🙂 Papuoštus kremu keksiukus laikykit vėsiai nors ir 3 dienas 🙂 Gerų kepinių!

  2. Iš tikrųjų, pirmą kartą mėginsiu kepti keksiukus pagal Jūsų receptą, nes jie visi atrodo superiniai! Manau, kad ir skonis bus toks pats! Tik man kilo klausimas. Jeigu darysiu kepurėlę iš maskarponės sūrio ir Nutellos, tai šiuos ingridientus paprsčiausiai sumaišyti ir neplakti? Kartu norėjau paklausti, ar po dviejų/trijų dienų jų skonis ir kvapas išlieka toks pat sodrus ir skanus bei toji kepurėlė nesubliūkšta? Kadangi planuoju juos išsikepti ankščiau ir vežti į kitą šalį. :)Labai ačiū už atsakymus.

    • Sveiki, Kamile 🙂 Keksiukai 3 dienas tikrai išlieka skanūs ir kvapnūs, tik dėl kremo (maskarponė, kaip bebūtų, pieno produktas) reikėtų laikyti juos šaldytuve. Kremo kepurėlė gali šiek tiek apdžiūti, bet neturėtų subliukšti.. Jam produktus paprasčiausiai sumaišykit šluotele arba silikonine mentele. Svarbiausia, kad išeitų vientisa glotni masė 🙂

  3. labas 🙂
    noriu pasiteirauti del kremo. sumaisiau maskarpone su nutela ir mase gavosi neglotni, su minimaliais maskarpones grudeliais.. kodel taip gali but? ar galejau ties kazkur persistengti? gal imanoma istaisyti situacija? SOS 😀

    • Uoj, Angele, jeigu aš tik žinočiau atsakymą, pati nebūčiau gyvenime tiek kremų sugadinus 🙂 Nežinau, kodėl kartais taip atsitinka. Galbūt pernelyg skyrėsi produktų temperatūra, o gal maskarponė pasitaikė per riebi, o gal permaišėt?..

  4. na,supratau… skonis toks geras ir vaizdas toks prastas…:D kaip gaila. aisku viska pradeda nesisekti,kai kepi specialiai progai… et, dekui uz atsakyma 🙂 kazka reikes mastyt kito daryt 😀

  5. sveiki, o stai man kepant nutiko dar keistesnis dalykas, viska dejau tiksliai, kaip parasyta, kepimo milteliu isvis, rodos, sliukstelejau negailedama, o stai mano keksiukai sukrite ir sukepe atrodo ;/

    neiskilo dailios kepureles, ka as ne taip galejau daryti?;(

    • Greta, jeigu keksiukai neiškilo, gali būti ne viena priežastis. Gal nepakankamai išplakėt kiaušinius, o gal išplakėt gerai, bet tada per šiurkščiai įmaišėt birius produktus. Gal per anksti atidarėt orkaitę ir keksiukai sukrito – sunku pasakyti. Kiekvienas atvejis individualus, kaip ir kiekviena orkaitė 🙂

  6. Sveiki. Turiu klausimą. Galima rududu su maskarpone rankiniu būdu išmaišyti, ar būtinas plaktuvas?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: