Dar prieš prasidedant didžiajam velykiniam kepimo vajui Facebook paskyroje gavau užklausą apie „Kinder Bueno“ keksiukus. Turiu pripažinti, kad niekada pernelyg nesižavėjau šiuo vafliniu skanėstu, todėl prieš imdamasi recepto paieškų, keletą kartų nusipirkau „Kinder Bueno“ vien dėl mokslinių paskatų: išragauti ir išsiaiškinti, kas čia per skonis, dėl kurio, pasirodo, alpsta tiek daug pažįstamų 🙂
Po degustacinio ragavimo ir pokalbių su kitais smaližiais, pavyko išsiaiškinti, kad „Kinder Bueno“ visų pirma turi būti traškus (keksiuko atveju šią savybę pakeičiau trapumu), kreminis (taigi, be kremo čia tikrai neapsieisim), turi jausis pieno, šokolado ir riešutų skonis. Interneto platybėse išžiūrėjau galybę „Kinder Bueno“ keksiukų variacijų, kol galiausiai iš jų visų išvedžiau savitą receptą, kurį čia ir aprašysiu.
Taigi, keksiuko pagrindui jums prireiks (išeis apie 22 – 24 keksiukus):
200 g sviesto
200 g cukraus
3 didelių kiaušinių
100 g bulvių krakmolo (galite pakeisti miltais, bet tada nukentės keksiukų trapumas)
150 g miltų
100 g baltojo šokolado
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
Keksiukų įdarui pasirinktinai reikės:
„Kinder Bueno“ šokoladukų
Vanilinių arba šokoladinių vaflių
„Nutella“ kremo
Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies, į jį sumeskite smulkiai laužytą baltąjį šokoladą ir daugiau nebekaitinkite. Sviesto šilumos turėtų pakakti, kad šokoladas išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi (ir vaniliniu cukrumi, jeigu tokį naudojate) iki purių gelsvų putų. Užtruksite apie 5 min., jeigu darbuositės elektriniu plakikliu. Į kiaušinių plakinį supilkite sviesto ir šokolado mišinį, persijokite birius produktus: miltus, krakmolą, druską, kepimo miltelius ir atsargiai viską išmaišykite. Išeis vidutinio tirštumo tešla.
Pilkite po šaukštą tešlos į popierinius sijonėlius, uždėkite po gabalėlį „Kinder Bueno“ arba vaflio ir viską paslėpkite su dar šiek tiek tešlos. Keksiukus kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min.
Jeigu keksiukus ruošiatės įdaryti „Nutella“, iškepusiuose ir atvėsusiuose pyragiukuose išpjaukite duobutes ir pripildykite jas kremo. Tokiu atveju, tešla užpildykite du trečdalius popierinio sijonėlio ir vaflių ar šokoladuko gabalėlių nebedėkite.
Paskutinis etapas – kreminės keksiukų kepurės. Joms sumaišykite 250 g. maskarponės sūrio ir 100 g. „Nutellos“ kremo. Tai vienas paprasčiausių kremų, kokius tik esu gaminusi, o jo skonis!.. Na, jeigu mėgstate „Nutellą“, tai apie skonį nereikia nė rašyti 🙂 Jis puikiai formuojamas, išlaiko formą ir netyžta.. Žodžiu, puikų puikiausias! Keksiukus puoškite tais pačiais „Kinder Bueno“ gabalėliais, lazdyno riešutais arba vaflių traškučiais.
Man, kaip ne „Kinder Bueno“ ekspertei, šie keksiukai tikrai priminė minėtą šokoladuką. Labiausiai įsiminė įdaryti „Nutella“, o Jonas džiūgavo radęs vaflinę staigmeną. Sako, „nu va kaip gerai, kai viename kąsnyje telpa tiek daug mėgstamų dalykų…“ 🙂
19 Comments
Gintarė
Posted at 07:36h, 15 gegužėsEgle, tiesiog nuostabus atradimas šis Jūsų puslapis, kreipiuosi prašydama patarimo:) Šventei norėčiau kepti keksiukus į kuriuos įsiskeigtų vėlevėlė su svečio vardu, noėtųsi kažkokios purškiamos kepurėlės, k d būtų ir skani ir, kad iš vakaro galima būtų paruošti kitai dienai, kad neištižtų ir pan. Kaip tiek rūšių išbandžiusi gal galit rekomenduoti kas labiausiai tiktų 🙂 Iš anskto dėkoju 🙂
keksiukuistorijos
Posted at 10:01h, 15 gegužėsAčiū, Gintare, už pagyras 🙂 Labai skanus, tvirtas ir paprastas kremas išeina sumaišius 250 g. maskarponės ir 150 g. „Rududu“ (tik prieš tai reikia „Rududu“ pašildyti su visa skardine karšto vandens vonelėje, kad jis šiek tiek suminkštėtų), dar labai puikus kremas 250 g maskarpohės sumaišyti su 150 g „Nutellos“ – bus šokoladinis-riešutinis, o mano pats pačiausias ir visur labiausiai naudojamas – vanilinis iš 250 g. maskarponės sūrio ir 200 ml labai standžiai išplaktos grietinėlės (žinoma, reikia įdėti cukraus pudros pagal skonį ir vanilinio cukraus). Išbandykit, tik jokiu būdu nenaudokit jau gatavos purškiamos grietinėlės – efektas bus toks trumpalaikis, kad nė nespėsit nufotografuoti 🙂 Papuoštus kremu keksiukus laikykit vėsiai nors ir 3 dienas 🙂 Gerų kepinių!
Laura
Posted at 16:09h, 05 birželioKaip gaila, kad man kremas nepavyko… 🙂
julija
Posted at 09:51h, 20 birželionuostabus keksiukai! kepu jau antra karta viskas pavyksta tobulai!!! 🙂
keksiukuistorijos
Posted at 09:52h, 20 birželioJės, Julija! Labai džiaugiuosi 🙂
Kamilė
Posted at 09:54h, 29 birželioIš tikrųjų, pirmą kartą mėginsiu kepti keksiukus pagal Jūsų receptą, nes jie visi atrodo superiniai! Manau, kad ir skonis bus toks pats! Tik man kilo klausimas. Jeigu darysiu kepurėlę iš maskarponės sūrio ir Nutellos, tai šiuos ingridientus paprsčiausiai sumaišyti ir neplakti? Kartu norėjau paklausti, ar po dviejų/trijų dienų jų skonis ir kvapas išlieka toks pat sodrus ir skanus bei toji kepurėlė nesubliūkšta? Kadangi planuoju juos išsikepti ankščiau ir vežti į kitą šalį. :)Labai ačiū už atsakymus.
keksiukuistorijos
Posted at 21:11h, 29 birželioSveiki, Kamile 🙂 Keksiukai 3 dienas tikrai išlieka skanūs ir kvapnūs, tik dėl kremo (maskarponė, kaip bebūtų, pieno produktas) reikėtų laikyti juos šaldytuve. Kremo kepurėlė gali šiek tiek apdžiūti, bet neturėtų subliukšti.. Jam produktus paprasčiausiai sumaišykit šluotele arba silikonine mentele. Svarbiausia, kad išeitų vientisa glotni masė 🙂
Angele
Posted at 11:34h, 29 rugpjūčiolabas 🙂
noriu pasiteirauti del kremo. sumaisiau maskarpone su nutela ir mase gavosi neglotni, su minimaliais maskarpones grudeliais.. kodel taip gali but? ar galejau ties kazkur persistengti? gal imanoma istaisyti situacija? SOS 😀
keksiukuistorijos
Posted at 11:39h, 29 rugpjūčioUoj, Angele, jeigu aš tik žinočiau atsakymą, pati nebūčiau gyvenime tiek kremų sugadinus 🙂 Nežinau, kodėl kartais taip atsitinka. Galbūt pernelyg skyrėsi produktų temperatūra, o gal maskarponė pasitaikė per riebi, o gal permaišėt?..
Angele
Posted at 11:52h, 29 rugpjūčiona,supratau… skonis toks geras ir vaizdas toks prastas…:D kaip gaila. aisku viska pradeda nesisekti,kai kepi specialiai progai… et, dekui uz atsakyma 🙂 kazka reikes mastyt kito daryt 😀
Greta
Posted at 08:08h, 18 sausiosveiki, o stai man kepant nutiko dar keistesnis dalykas, viska dejau tiksliai, kaip parasyta, kepimo milteliu isvis, rodos, sliukstelejau negailedama, o stai mano keksiukai sukrite ir sukepe atrodo ;/
neiskilo dailios kepureles, ka as ne taip galejau daryti?;(
keksiukuistorijos
Posted at 16:32h, 19 sausioGreta, jeigu keksiukai neiškilo, gali būti ne viena priežastis. Gal nepakankamai išplakėt kiaušinius, o gal išplakėt gerai, bet tada per šiurkščiai įmaišėt birius produktus. Gal per anksti atidarėt orkaitę ir keksiukai sukrito – sunku pasakyti. Kiekvienas atvejis individualus, kaip ir kiekviena orkaitė 🙂
Erika
Posted at 21:06h, 19 sausioSveiki. Turiu klausimą. Galima rududu su maskarpone rankiniu būdu išmaišyti, ar būtinas plaktuvas?
keksiukuistorijos
Posted at 21:20h, 19 sausioGalima, Erika 🙂
Erika
Posted at 11:02h, 20 sausioAčiū. :)) Labai smagus Jūsų tinklapis, puikios idėjos, kurias reikės būtinai išbandyti! :))
Vitaute
Posted at 20:35h, 03 kovoEgle,gal zinote kodel keksiukai galejo subliuksti ?
Diana
Posted at 05:13h, 21 spalioSveiki,keksiukai gali subliuksti nuo perdidelio kiekio kepimo milteliu
smalize
Posted at 13:19h, 29 kovoAš juos įveikiau! 🙂 Nors esu ne naujokė konditerijoj ir šitame bloge dauguma man patikusių receptų jau išbandyta, beeet bekepant šiuos susidūriau su eile išbandymų… Nors perskaičiau ramiai keletą kartų receptą ir komentarus po juo, bet iš svetimų klaidų nepasimokiau :). Pirmiausia nesigavo patys keksai :(. Jau orkaitėje pamačiau, kad lipa lauk iš sijonėlių, plečiasi, o ne kyla į viršų gražiu kalniuku kaip įprastai. Ištraukus skonis labai geras, tačiau vaizdas – apgailėtinas… Tad nieko nelaukus maišiau tešlą antrąkart ir galvojau apie klaidas, kodėl taip nutiko. Nusprendžiau, kad šitame recepte (kaip jau buvo ir minėta komentaruose) yra per daug kepimo miltelių, nes kiaušinius išplakus 5 min jie ir taip jau keksiukus padarytų purius ir minkštus. Kepimo miltelių dėjau, bet tešlos kiekiui iš 2 kiaušinių (t.y. 2/3 nurodytų ingredientų) dėjau 1 nubrauktą šaukštelį. Dar cukrų mažinau iki 50g ir pabaigoj dadėjau 1 šaukštą miltų. Keksai išėjo puikūs. Kitas etapas – kremas. labai skanus, man primena skoniu šokoladinį plombyrą ar net kakavinį sviestą iš vaikystės. Nežinau kaip išeina autorei neplakti kremo, nes man tik pradėjus maišyti maskarponę su nutela, kuo toliau, tuo kremas pradėjo sušokti kaip į varškę… Bandžiau pamaišyti su blenderiu situacija gerėjo, bet jis kažkoks pasidarė skystesnis (rožyčių sukti jau nebeišeitų) ir vistiek iki galo ne vientisas. Įmečiau į šaldiklį ir sėdau pagalvot ką daryti.Nusprendžiau gerokai paplakti mikseriu. Padėjo! Kremas susijungė, pradėjo šviesėti ir tirštėti. Pasidarė toks purus, tirštas, patogus formuoti kremas, kurį be vargo išraičiau ant keksiukų. Finalas: keksiukai, skanūs, bet baisiai saldūs… Jei kartočiau, tai visai be įdaro.
Laina
Posted at 13:56h, 04 balandžioO kodel kepureles man vis del to istizo..?