47 savaitė: Paprasti kaip dvi kapeikos kondensuoto pieno keksiukai su šokoladu

Nenumaldomai artėjanti vasara ir gerokai šviesesni vakarai taip ir kviečia praleisti daugiau laiko kur nors ne namie. Oj, kaip aš mėgstu tuos „podarbinius“ pasivaikščiojimus su Jonu ir pavakarinius skanios kavytės atsigėrimus mieste… Taigi, šią savaitę išbandžiau šį tą labai greitai sumakaluojamo, bet tikrai skanaus. Galėčiau šiuos keksiukus pavadinti „žaibiškais“ ir šis pavadinimas taip pat labai pritiktų gana permainingiems savaitės orams 🙂

Kondensuoto pieno keksiukai 4

16 nedidelių keksiukų iškepsite iš:

2 kiaušinių
100 g miltų
100 g bulvių krakmolo (galite jį pakeisti miltais, jeigu norite, bet keksiukai bus ne tokie trapūs)
1 indelio saldinto kondensuoto pieno
60 g sviesto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Po 50 g pieniško ir baltojo šokolado papuošimui

Kondensuoto pieno keksiukai

Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Kiaušinius išplakite mikseriu iki purių putų, supilkite lydytą sviestą, kondensuotą pieną, įsijokite birius produktus ir atsargiai išmaišykite. Išeis tokia gana skysta tešla. Pilstykite ją į formeles ir kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min. kol keksiukai gražiai pakils ir sutvirtės.

Atvėsusius pyragaičius papuoškite šokoladu. Kai noriu išvarvinti štai tokį tinkliuką, dažniausiai darau taip: smulkiai sulaužytą šokoladą sudedu į švarų polietileninį maišelį, tą maišelį merkiu į karšto vandens puodelį ir laukiu, kol šokoladas suskystės. Tada belieka nukirpti mažytį maišiuko kampuką ir piešti 🙂 Šitas metodas man labai patinka, nes po visų terlionių, maišiukas keliauja į šiukšliadėžę ir nereikia plauti jokių indų.

Kondensuoto pieno keksiukai 2

Keksiukai greitai pagaminami, yra visiškai nelepūs oro temperatūrai (kaip kad tie, puošti įvairiais kremais), juos patogu pasiimti į iškylą ar įsimesti į rankinuką, kad būtų ką pasmaližiauti prie popietinės arbatos.

Reklama

11 komentarų

  1. Kokį naudojate baltą šokoladą papuošimui? Aš ką išbandžiusi esu, nė vienas neatrodo toks baltas užtepus. Ir lydosi prastai. Tiesa dabar su maišeliais pabandysiu ir karštu vandeniu. Geniali idėja!!!!!!

    • Agne, naudoju tokį baltąjį šokoladą, kokiam akcija būna 🙂 Tikra teisybė, kad vieni lydosi geriau, kiti prasčiau. Kiek pamenu, su baltuoju „Princu“ problemų niekada nekildavo. O gal jis tiesiog baltasis „Karūnos“ vadinasi?… 🙂

  2. ar kondensuotą pieną reikia pašildyti? Visą tą skystąją masę reikia sumaišyti su miltais,krakmolu ir visa kita?:)

  3. Šitie keksiukai yra nuostabūs. Man kažkodėl vis išeina sausi, o ant dugno riebalai išteka…
    o dabar tokie minkštučiai 🙂 Neturėjau krakmolo, tai vietoj jo apie 50g miltų dėjau. Ir kiaušinius 3, ne 2. Kartosiu dar daug kartų 🙂

    • Džiugu girdėti! Jeigu keksiuko apačioje išteka riebalai, vadinasi, per trumpai juos plakėte su cukrumi ir kiaušiniais 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: