Aną šeštadienį mudviem su Jonu teko padalyvauti mielos draugės vestuvėse. Taip, taip, tą patį šeštadienį, kuomet oro temperatūra mušė visus gegužės karščių rekordus ir visi šventiškai nusiteikę svečiai ne apie šampaną svajojo, o apie šalto vandens gurkšnį atsigaivinimui 🙂 Ir jeigu man kas būtų tada pasakęs, kad nepraėjus nė savaitei vėl prireiks striukės ir pėdkelnių, tikriausiai būčiau pagalvojus, kad karštis vis dėlto padarė savo… 🙂
Ką gi, dabar turim taip, kaip turim – vėl ilgimės šilumos ir vasaros. Ta proga siūlau šiek tiek apsigauti ir išsikepti užsimaskavusių ledų vafliukuose keksiukų. Kai vakar džiūgaudama nusiunčiau telefonu darytą nuotrauką sesei, su užrašu „mano didysis atradimas“, gavau atsakymą „Ledai?“ 🙂 Taigi, galiu drąsiai teigti, kad optinė apgavystė iš tiesų veikia, tačiau turinys yra kur kas draugiškesnis gerklei ir netyžta nuo saulės 🙂
Keksiukų vafliukuose idėją nusižiūrėjau iš „Cupcake wars“ laidos, bet, turiu pripažinti, kad iki paskutinės minutės dvejojau, ar kepami vafliukai nesudegs, ar nepasileis nuo tešlos drėgmės ir t.t. Dabar jau ramu – vafliukai nesideformuoja ir dar gi išlaiko traškumą! Juose galima iškepti bet kokius keksiukus, o aš šį kartą nusižiūrėjau labai vasariškus, purius ir lengvus – su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 🙂
12 keksiukų turėkite:
2 didelius kiaušinius
200 g cukraus
2 šaukštelius vanilinio cukraus
100 ml rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
150 ml „Fantos“ (arba kokio kitokio limonado)
250 g miltų
2,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
12 ledų vafliukų (pirkau „Prismoje“. 10 vafliukų kainavo nepilnai 2 Lt)
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Truksite kokias 3 – 5 minutes, jeigu naudositės elektriniu plakikliu. Į kiaušinių plakinį supilkite aliejų, „Fantą“, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Aš tam naudoju plakimo šluotelę arba medinį šaukštą, nes taip tešloje išlieka daugiau oro burbuliukų. Tešla bus ale grietinės tirštumo. Supilstykite ją į vafliukus (nuo viršaus palikite keletą centimetrų, kad tešla turėtų, kur kilti) ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min.
Atvėsusius keksiukus puoškite apelsininiu kremu. Jam sumaišykite 250 g maskarponės ir 250 g apelsinų džemo. Mikserio nenaudokite, užteks paprasčiausios plakimo šluotelės. Tereikia, kad produktai tolygiai susimaišytų ir jau galima puošti 🙂
Dar keletas žodžių apie skonį. Tuos, kas tikisi keksiukuose pajausti ryškų „Fantos“ prieskonį, turiu nuvilti. Limonadas čia jaučiamas tik drėgnoje ir purioje keksiuko tekstūroje. Taigi, jeigu nemėgstate „Fantos“, galite naudoti „Buratiną“ ir rezultatas bus toks pat 🙂
1 Comment
Iveta
Posted at 10:30h, 07 rugpjūčioAtrodo puikiai 🙂 mėgstu kepti keksiukus, tačiau tokių dar nesu mačiusi.