, , ,

48 savaitė: Ledai – apsimetėliai arba ypač vasariškai nusiteikę keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu

Aną šeštadienį mudviem su Jonu teko padalyvauti mielos draugės vestuvėse. Taip, taip, tą patį šeštadienį, kuomet oro temperatūra mušė visus gegužės karščių rekordus ir visi šventiškai nusiteikę svečiai ne apie šampaną svajojo, o apie šalto vandens gurkšnį atsigaivinimui 🙂 Ir jeigu man kas būtų tada pasakęs, kad nepraėjus nė savaitei vėl prireiks striukės ir pėdkelnių, tikriausiai būčiau pagalvojus, kad karštis vis dėlto padarė savo… 🙂

Keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 6

Ką gi, dabar turim taip, kaip turim – vėl ilgimės šilumos ir vasaros. Ta proga siūlau šiek tiek apsigauti ir išsikepti užsimaskavusių ledų vafliukuose keksiukų. Kai vakar džiūgaudama nusiunčiau telefonu darytą nuotrauką sesei, su užrašu „mano didysis atradimas“, gavau atsakymą „Ledai?“ 🙂 Taigi, galiu drąsiai teigti, kad optinė apgavystė iš tiesų veikia, tačiau turinys yra kur kas draugiškesnis gerklei ir netyžta nuo saulės 🙂

Keksiukų vafliukuose idėją nusižiūrėjau iš „Cupcake wars“ laidos, bet, turiu pripažinti, kad iki paskutinės minutės dvejojau, ar kepami vafliukai nesudegs, ar nepasileis nuo tešlos drėgmės ir t.t. Dabar jau ramu – vafliukai nesideformuoja ir dar gi išlaiko traškumą! Juose galima iškepti bet kokius keksiukus, o aš šį kartą nusižiūrėjau labai vasariškus, purius ir lengvus – su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 🙂

Keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 3

12 keksiukų turėkite:

2 didelius kiaušinius
200 g cukraus
2 šaukštelius vanilinio cukraus
100 ml rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
150 ml „Fantos“ (arba kokio kitokio limonado)
250 g miltų
2,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
12 ledų vafliukų (pirkau „Prismoje“. 10 vafliukų kainavo nepilnai 2 Lt)

 

Keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 5  Keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 7

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Truksite kokias 3 – 5 minutes, jeigu naudositės elektriniu plakikliu. Į kiaušinių plakinį supilkite aliejų, „Fantą“, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Aš tam naudoju plakimo šluotelę arba medinį šaukštą, nes taip tešloje išlieka daugiau oro burbuliukų. Tešla bus ale grietinės tirštumo. Supilstykite ją į vafliukus (nuo viršaus palikite keletą centimetrų, kad tešla turėtų, kur kilti) ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min.

Atvėsusius keksiukus puoškite apelsininiu kremu. Jam sumaišykite 250 g maskarponės ir 250 g apelsinų džemo. Mikserio nenaudokite, užteks paprasčiausios plakimo šluotelės. Tereikia, kad produktai tolygiai susimaišytų ir jau galima puošti 🙂

 

Keksiukai su „Fanta“ ir apelsininiu kremu 1

Dar keletas žodžių apie skonį. Tuos, kas tikisi keksiukuose pajausti ryškų „Fantos“ prieskonį, turiu nuvilti. Limonadas čia jaučiamas tik drėgnoje ir purioje keksiuko tekstūroje. Taigi, jeigu nemėgstate „Fantos“, galite naudoti „Buratiną“ ir rezultatas bus toks pat 🙂

1 Comment
  • Iveta
    Posted at 10:30h, 07 rugpjūčio Atsakyti

    Atrodo puikiai 🙂 mėgstu kepti keksiukus, tačiau tokių dar nesu mačiusi.

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!