Nors vasara jau įsibėgėjo, bet per visus darbus ir įvykius tik neseniai pastebėjau, kaip anytos sodelyje nuo uogų nusviro serbentų ir agrastų krūmai, pamažu raudonuoja viena kita avietė, o patvory sirpsta šilauogės. Šitoks „atradimas“ paskatino keletą vakarų paaukoti kompotams, uogienėms ir, žinoma, mano mėgstamiausiems – eksperimentams su keksiukais 🙂
Šiam kartui kepiau kai ką labai paprasto (tešlai visai nenaudojau mikserio!), puraus, gaivaus ir, svarbiausia, lengvai transportuojamo. Tokie varškiniai keksiukai su vasariška uogų rūgštele tiesiog fantastiškai tinka iškyloms ir kelionėms, kurių, tikiu, vasarą pas visus netrūksta 🙂 Galų gale, tai dar vienas puikus būdas sunaudoti saują serbentų, kai jau nebetelpa į pilvą, šaldymo kamerą ar uogienės sandėliuką… 🙂
13 gražiai pakilusių keksiukų turėkite:
200 g riebesnės varškės
200 g cukraus
2 didelius kiaušinius
220 g miltų
100 ml aliejaus
2 šaukštelius kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
1 citrinos žievelę
apie 150 g serbentų
Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, aliejų, cukrų ir citrinos žievelę (aš naudojausi paprasčiausiai plakimo šluotele, tad, patikrinau, mikseris tikrai nebūtinas 🙂 ). Kai visi produktai daug maž susiplaks į vientisą masę, po vieną įmaišykite abu kiaušinius. Galiausiai įsijokite birius produktus ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisos tirštokos tešlos. Dėkite po šaukštą tešlos į keksiukų sijonėlius, pabarstykite po 5-7 serbentus, paslėpkite juos po dar pusšaukščiu tešlos ir vėl pabarstykite keliais serbentais. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min.
Atvėsusius pyragėlius galite pabarstyti cukraus pudra dėl gražumo arba palaistyti lydytu šokoladu. Bet kuriuo atveju, šie keksiukai tikrai neužsistovės ir bus greitai nušluoti nuo stalo 🙂
Gerų orų, skanių keksų ir dar daugiau iškylų! 🙂
14 Comments
Asta
Posted at 07:54h, 29 spalioSveiki. O nieko tokio, jei daryčiau su šaldytomis uogomis?
keksiukuistorijos
Posted at 08:44h, 29 spalioLabas, Asta, tikrai puikiai tiks ir šaldytos uogos. Tik prieš tai patarčiau jas atšildyti, nes kai atitirpsta, iš jų išbėga nemažai skysčio. Šiek tiek nuvarvinkit ir tada dėkit 🙂
Asta
Posted at 19:32h, 29 spalioLabai ačiū už greitą ir naudingą atsakymą 🙂
Asta
Posted at 13:38h, 30 spalioSveiki. Šiandien kepiau keksiukus iš 1,5 normos. Iškepiau 17 gražiai iškilusių ir nesusmegusių keksiukų. Naudojau šaldytas neatšildytas uogas. Labai skanūs ir dailūs pyragėliai 🙂
Nijole
Posted at 22:17h, 06 gruodžioo vietoj varskes galima naudoti ricotta, ar nebus per slapia?
keksiukuistorijos
Posted at 14:30h, 07 gruodžioNijole, manau, kad nebus 🙂
as
Posted at 18:47h, 16 sausioliuks keksiukai 🙂 Dariau be uogu, bet gavos labai skanus !!!
Aida
Posted at 18:47h, 28 kovolabai skanūs. Vietoj aliejaus naudojau sviestą, o vietoj serbentų po šaukštelį aviečių uogienės.
Migle
Posted at 11:50h, 06 gruodžioAs irgi taip pat dariau ir gavosi Super😍
Indrė
Posted at 18:30h, 14 gruodžioSveiki 🙂 kai rašot šaukštelį kepimo miltelių, tai kupiną ar nubrauktą ? 🙂
keksiukuistorijos
Posted at 09:37h, 20 gruodžioTokį su mažiuku kaupuku 🙂
Migle
Posted at 11:49h, 06 gruodžioGavosi skanus. Tik islipo is kepimo formos. Naudojau silikonine
Aruna Vybernaitiene
Posted at 19:21h, 21 sausioVietoj varskes naudojau toki pieno produkta „skyr” su siek tiek grietines. Beriau neatsildytus serbentus ir pridejau juodojo sokolado granuliu. Vis dar kepa, bet kyla puikiai ir atrodo tikrai gerai!