,

Super paprasti iškylos keksiukai su varške ir juodaisiais serbentais

Nors vasara jau įsibėgėjo, bet per visus darbus ir įvykius tik neseniai pastebėjau, kaip anytos sodelyje nuo uogų nusviro serbentų ir agrastų krūmai, pamažu raudonuoja viena kita avietė, o patvory sirpsta šilauogės. Šitoks „atradimas“ paskatino keletą vakarų paaukoti kompotams, uogienėms ir, žinoma, mano mėgstamiausiems – eksperimentams su keksiukais 🙂

Keksiukai su varške ir serbentais 2

Šiam kartui kepiau kai ką labai paprasto (tešlai visai nenaudojau mikserio!), puraus, gaivaus ir, svarbiausia, lengvai transportuojamo. Tokie varškiniai keksiukai su vasariška uogų rūgštele tiesiog fantastiškai tinka iškyloms ir kelionėms, kurių, tikiu, vasarą pas visus netrūksta 🙂 Galų gale, tai dar vienas puikus būdas sunaudoti saują serbentų, kai jau nebetelpa į pilvą, šaldymo kamerą ar uogienės sandėliuką… 🙂

13 gražiai pakilusių keksiukų turėkite:

200 g riebesnės varškės
200 g cukraus
2 didelius kiaušinius
220 g miltų
100 ml aliejaus
2 šaukštelius kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
1 citrinos žievelę
apie 150 g serbentų

Keksiukai su varške ir serbentais

Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, aliejų, cukrų ir citrinos žievelę (aš naudojausi paprasčiausiai plakimo šluotele, tad, patikrinau, mikseris tikrai nebūtinas 🙂 ). Kai visi produktai daug maž susiplaks į vientisą masę, po vieną įmaišykite abu kiaušinius. Galiausiai įsijokite birius produktus ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisos tirštokos tešlos. Dėkite po šaukštą tešlos į keksiukų sijonėlius, pabarstykite po 5-7 serbentus, paslėpkite juos po dar pusšaukščiu tešlos ir vėl pabarstykite keliais serbentais. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min.

Atvėsusius pyragėlius galite pabarstyti cukraus pudra dėl gražumo arba palaistyti lydytu šokoladu. Bet kuriuo atveju, šie keksiukai tikrai neužsistovės ir bus greitai nušluoti nuo stalo 🙂

Gerų orų, skanių keksų ir dar daugiau iškylų! 🙂

14 Comments
  • Asta
    Posted at 07:54h, 29 spalio Atsakyti

    Sveiki. O nieko tokio, jei daryčiau su šaldytomis uogomis?

    • keksiukuistorijos
      Posted at 08:44h, 29 spalio Atsakyti

      Labas, Asta, tikrai puikiai tiks ir šaldytos uogos. Tik prieš tai patarčiau jas atšildyti, nes kai atitirpsta, iš jų išbėga nemažai skysčio. Šiek tiek nuvarvinkit ir tada dėkit 🙂

  • Asta
    Posted at 19:32h, 29 spalio Atsakyti

    Labai ačiū už greitą ir naudingą atsakymą 🙂

  • Asta
    Posted at 13:38h, 30 spalio Atsakyti

    Sveiki. Šiandien kepiau keksiukus iš 1,5 normos. Iškepiau 17 gražiai iškilusių ir nesusmegusių keksiukų. Naudojau šaldytas neatšildytas uogas. Labai skanūs ir dailūs pyragėliai 🙂

  • Nijole
    Posted at 22:17h, 06 gruodžio Atsakyti

    o vietoj varskes galima naudoti ricotta, ar nebus per slapia?

  • as
    Posted at 18:47h, 16 sausio Atsakyti

    liuks keksiukai 🙂 Dariau be uogu, bet gavos labai skanus !!!

  • Aida
    Posted at 18:47h, 28 kovo Atsakyti

    labai skanūs. Vietoj aliejaus naudojau sviestą, o vietoj serbentų po šaukštelį aviečių uogienės.

    • Migle
      Posted at 11:50h, 06 gruodžio Atsakyti

      As irgi taip pat dariau ir gavosi Super😍

  • Indrė
    Posted at 18:30h, 14 gruodžio Atsakyti

    Sveiki 🙂 kai rašot šaukštelį kepimo miltelių, tai kupiną ar nubrauktą ? 🙂

  • Migle
    Posted at 11:49h, 06 gruodžio Atsakyti

    Gavosi skanus. Tik islipo is kepimo formos. Naudojau silikonine

  • Aruna Vybernaitiene
    Posted at 19:21h, 21 sausio Atsakyti

    Vietoj varskes naudojau toki pieno produkta „skyr“ su siek tiek grietines. Beriau neatsildytus serbentus ir pridejau juodojo sokolado granuliu. Vis dar kepa, bet kyla puikiai ir atrodo tikrai gerai!

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!