Nors vasara jau įsibėgėjo, bet per visus darbus ir įvykius tik neseniai pastebėjau, kaip anytos sodelyje nuo uogų nusviro serbentų ir agrastų krūmai, pamažu raudonuoja viena kita avietė, o patvory sirpsta šilauogės. Šitoks „atradimas“ paskatino keletą vakarų paaukoti kompotams, uogienėms ir, žinoma, mano mėgstamiausiems – eksperimentams su keksiukais 🙂
Šiam kartui kepiau kai ką labai paprasto (tešlai visai nenaudojau mikserio!), puraus, gaivaus ir, svarbiausia, lengvai transportuojamo. Tokie varškiniai keksiukai su vasariška uogų rūgštele tiesiog fantastiškai tinka iškyloms ir kelionėms, kurių, tikiu, vasarą pas visus netrūksta 🙂 Galų gale, tai dar vienas puikus būdas sunaudoti saują serbentų, kai jau nebetelpa į pilvą, šaldymo kamerą ar uogienės sandėliuką… 🙂
13 gražiai pakilusių keksiukų turėkite:
200 g riebesnės varškės
200 g cukraus
2 didelius kiaušinius
220 g miltų
100 ml aliejaus
2 šaukštelius kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
1 citrinos žievelę
apie 150 g serbentų
Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, aliejų, cukrų ir citrinos žievelę (aš naudojausi paprasčiausiai plakimo šluotele, tad, patikrinau, mikseris tikrai nebūtinas 🙂 ). Kai visi produktai daug maž susiplaks į vientisą masę, po vieną įmaišykite abu kiaušinius. Galiausiai įsijokite birius produktus ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisos tirštokos tešlos. Dėkite po šaukštą tešlos į keksiukų sijonėlius, pabarstykite po 5-7 serbentus, paslėpkite juos po dar pusšaukščiu tešlos ir vėl pabarstykite keliais serbentais. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min.
Atvėsusius pyragėlius galite pabarstyti cukraus pudra dėl gražumo arba palaistyti lydytu šokoladu. Bet kuriuo atveju, šie keksiukai tikrai neužsistovės ir bus greitai nušluoti nuo stalo 🙂
Gerų orų, skanių keksų ir dar daugiau iškylų! 🙂
Sveiki. O nieko tokio, jei daryčiau su šaldytomis uogomis?
Labas, Asta, tikrai puikiai tiks ir šaldytos uogos. Tik prieš tai patarčiau jas atšildyti, nes kai atitirpsta, iš jų išbėga nemažai skysčio. Šiek tiek nuvarvinkit ir tada dėkit 🙂
Labai ačiū už greitą ir naudingą atsakymą 🙂
Sveiki. Šiandien kepiau keksiukus iš 1,5 normos. Iškepiau 17 gražiai iškilusių ir nesusmegusių keksiukų. Naudojau šaldytas neatšildytas uogas. Labai skanūs ir dailūs pyragėliai 🙂
o vietoj varskes galima naudoti ricotta, ar nebus per slapia?
Nijole, manau, kad nebus 🙂
liuks keksiukai 🙂 Dariau be uogu, bet gavos labai skanus !!!
labai skanūs. Vietoj aliejaus naudojau sviestą, o vietoj serbentų po šaukštelį aviečių uogienės.
As irgi taip pat dariau ir gavosi Super😍
Sveiki 🙂 kai rašot šaukštelį kepimo miltelių, tai kupiną ar nubrauktą ? 🙂
Tokį su mažiuku kaupuku 🙂
Gavosi skanus. Tik islipo is kepimo formos. Naudojau silikonine