Super paprasti iškylos keksiukai su varške ir juodaisiais serbentais

Nors vasara jau įsibėgėjo, bet per visus darbus ir įvykius tik neseniai pastebėjau, kaip anytos sodelyje nuo uogų nusviro serbentų ir agrastų krūmai, pamažu raudonuoja viena kita avietė, o patvory sirpsta šilauogės. Šitoks „atradimas“ paskatino keletą vakarų paaukoti kompotams, uogienėms ir, žinoma, mano mėgstamiausiems – eksperimentams su keksiukais 🙂

Keksiukai su varške ir serbentais 2

Šiam kartui kepiau kai ką labai paprasto (tešlai visai nenaudojau mikserio!), puraus, gaivaus ir, svarbiausia, lengvai transportuojamo. Tokie varškiniai keksiukai su vasariška uogų rūgštele tiesiog fantastiškai tinka iškyloms ir kelionėms, kurių, tikiu, vasarą pas visus netrūksta 🙂 Galų gale, tai dar vienas puikus būdas sunaudoti saują serbentų, kai jau nebetelpa į pilvą, šaldymo kamerą ar uogienės sandėliuką… 🙂

13 gražiai pakilusių keksiukų turėkite:

200 g riebesnės varškės
200 g cukraus
2 didelius kiaušinius
220 g miltų
100 ml aliejaus
2 šaukštelius kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
1 citrinos žievelę
apie 150 g serbentų

Keksiukai su varške ir serbentais

Iš pradžių sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, aliejų, cukrų ir citrinos žievelę (aš naudojausi paprasčiausiai plakimo šluotele, tad, patikrinau, mikseris tikrai nebūtinas 🙂 ). Kai visi produktai daug maž susiplaks į vientisą masę, po vieną įmaišykite abu kiaušinius. Galiausiai įsijokite birius produktus ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisos tirštokos tešlos. Dėkite po šaukštą tešlos į keksiukų sijonėlius, pabarstykite po 5-7 serbentus, paslėpkite juos po dar pusšaukščiu tešlos ir vėl pabarstykite keliais serbentais. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min.

Atvėsusius pyragėlius galite pabarstyti cukraus pudra dėl gražumo arba palaistyti lydytu šokoladu. Bet kuriuo atveju, šie keksiukai tikrai neužsistovės ir bus greitai nušluoti nuo stalo 🙂

Gerų orų, skanių keksų ir dar daugiau iškylų! 🙂

Reklama

10 komentarų

    • Labas, Asta, tikrai puikiai tiks ir šaldytos uogos. Tik prieš tai patarčiau jas atšildyti, nes kai atitirpsta, iš jų išbėga nemažai skysčio. Šiek tiek nuvarvinkit ir tada dėkit 🙂

  1. Sveiki. Šiandien kepiau keksiukus iš 1,5 normos. Iškepiau 17 gražiai iškilusių ir nesusmegusių keksiukų. Naudojau šaldytas neatšildytas uogas. Labai skanūs ir dailūs pyragėliai 🙂

  2. labai skanūs. Vietoj aliejaus naudojau sviestą, o vietoj serbentų po šaukštelį aviečių uogienės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: