, , ,

Rudenėlio gėrybės arba super šokoladiniai keksiukai su šviežiomis slyvomis, riešutais ir šokoladiniu kremu

O viskas prasidėjo nuo to, kad mano anytos (taip taip, tos pačios, pas kurią vaisiai ir uogos auga kaip ant mielių :)) sodelyje užderėjo puikių sultingų slyvų. Na, gal ne tiek, kiek aną rudenį, kai per kelis vakarus pusę sandėliuko užpildžiau slyvų uogienėm ir kompotais, bet visgi – uogų yra 🙂 Todėl nusprendžiau su jomis šiek tiek paeksperimentuoti, paderinti skonius ir išsikepti saldžiai rūgštokų keksiukų. O slyvos šokoladui, patikėkit, tikrai tinka… 🙂

Šokoladiniai keksiukai su slyvomis riešutais 2

Taigi, 17 saldžiarūgščių šokoladinių keksiukų iškepsite iš:

3 didelių kiaušinių
140 g minkšto sviesto
160 g miltų
160 g cukraus
50 g kakavos
80 ml grietinėlės
100 g nedideliais gabalėliais sulaužyto šokolado (aš naudojau baltąjį)
60 g smulkintų lazdyno riešutų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
4 – 5 didelių slyvų

Šokoladiniai keksiukai su slyvomis riešutais 3

Slyvas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į keturias dalis. Riešutus susmulkinkite peiliu arba maisto smulkintuvu (tik nesumalkite jų visai į miltus, tegu patraška tarp dantų 🙂 ). Šokoladą sulaužykite smulkiais gabalėliais – kiekvieną skiltelę bent dar per pusę. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės (truksite kokias 5-8 min. vidutiniu elektrinio plakiklio greičiu). Po vieną, maždaug kas pusę minutės įplakite visus kiaušinius. Į gautą sviesto ir kiaušinių plakinį, įpilkite grietinėlės, įsijokite birius produktus, suberkite riešutus, šokolado gabalėlius ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Turi išeiti tokia tamsi tirštoka tešla. Dėkite po šaukštą jos į kiekvieną keksiuko sijonėlį, įspauskite po ketvirtį slyvos (jeigu uogos tikrai didelės, jei mažesnės, dėkite daugiau slyvų gabalėlių) ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.

Atvėsusius keksiukus puoškite kremu iš 250 g „Philadelphia“ sūrio, šaukšto cukraus pudros ir 100 g juodojo šokolado. Šokoladą ištirpinkite, įdėkite cukraus pudros, šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su kreminiu sūriu. Tokiu kremu nelabai patogu raityti gražius papuošimus, bet dar šiltas jis kuo puikiausiai tepasi peiliu 🙂 Pabarstykite tų pačių smulkintų riešutų ir vuolia – puikūs šokoladiniai keksiukai niūriai dienai praskaidrinti jau paruošti !:)

No Comments

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!