Keksiukai su migdolais, slyvomis ir angelo ašarom pasidabinusiais baltyminiais debesėliais

Lygiai prieš metus, vieną gelsvą rudenio dieną atradau nuostabaus slyvų pyrago receptą: trapus pagrindas, rūgštokas slyvų ir rudojo cukraus įdaras, viršus, puoštas puria baltymine kepure, žodžiu, ar begali norėti ko nors daugiau? 🙂 Šį slyvų pyragą kepiau kokius 5 kartus iš eilės, kol galiausiai visi atsivalgėm ir nusiteikėm laukti kito uogų sezono 🙂 Deja, receptą tikriausiai būsiu užmačiusi kokiam nors žurnale, ilgainiui, vis kepdama papildžiau jį savomis improvizacijomis, todėl tikslaus aprašo čia jau nebegaliu pateikti…

Keksiukai su slyvomis ir migdolais 4

Kaip bebūtų, šįkart nusprendžiau įvilkti minėtą pyragą į keksiuko rūbus. Trapų pagrindą pakeičiau paprasta vaniline plaktine tešla, papildžiau jį migdolais (jeigu įsivestumėt į google „slyvų pyragas su ….“, migdolai būtų dažniausiai minimas slyvų kompanionas :), na ir dar karamelė, aišku…), cinamonu, o viršų puošiau ne kremine kepure, o mažyčiais baltymų debesėliais 🙂 Bet apie viską iš pradžių…

13 įprasto dydžio keksiukų iškepsite iš:

1 didelio kiaušinio
3 didelių kiaušinių trynių
130 g minkšto sviesto
130 g cukraus
140 g miltų
50 g pasmulkintų migdolų
30 ml vandens
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Šaukštelio vanilinio cukraus
Pusės šaukštelio cinamono
Žiupsnelio druskos
Maždaug 4 didelių slyvų

Keksiukai su slyvomis ir migdolais 3

Slyvas nuplaukite ir kiekvieną supjaustykite į 4 dalis. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Minkštą sviestą plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kokias 8 min., kol masė pasipūs, pabals ir taps panaši į purų sviestinį kremą. Įmuškite kiaušinį, po pusės minutės įplakite ir trynius. Į gautą sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį įsijokite birius produktus, įpilkite vandens, suberkite migdolus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla bus tiršta ir glotni. Dėkite po šaukštą jos į keksiukų sijonėlius, įspauskite po ketvirtį slyvos (daugiau nereikia, nes nuo karščio slyvos ištiš ir keksiukas išeis toks beformis :)) ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min., kol keksiukai pakils ir sutvirtės.

Kol keksiukai kepa, pasiruoškite baltymines kepures iš:

3 didelių kiaušinių baltymų (labai svarbu, kad juose nebūtų nė krislelio trynio!)
Žiupsnelio druskos
Šaukšto cukraus pudros

Keksiukai su slyvomis ir migdolais 2

Vėsius kiaušinių baltymus sumaišykite su cukraus pudra, druska ir dideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakite iki standžių putų. Užtruksite kokias 4 min. Kai baltymai nebekris nuo apversto puodo dugno, vadinasi – esate pasiruošę 🙂

Iškepusius keksiukus ištraukite iš orkaitės, ant kiekvieno jų dėkite po šaukštą baltymų, šiek tiek paformuokite debesėlių garbanas ir dar kartą šaukite į orkaitę kokioms 3 min. Pamatysite, kai debesėlių krašteliai gražiai parus – keksiukai visiškai paruošti 🙂

Kai keksiukai atvės, ant debesėlių turėtų pasirodyti mažyčiai blizgūs skysčio lašeliai. „Super mamos“ svajingai juos vadina „angelo ašarėlėm“. Ko ne romantiškas pavadinimas pamažu įsibėgėjančiam rudeniui? 🙂

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: