, ,

Labai rudeniški saldžiarūgščiai keksiukai su moliūgais ir džiovintomis spanguolėmis

Ko jau ko, bet moliūgų šiais metais mūsų šeimai tikrai netrūksta. Anytos sodelyje užderėjo net 7 milžinai, tai jau spėjom sočiai atsivalgyti trintos moliūgienės, ryškiai oranžinių blynų ir varškės apkepo 🙂 Didelis gabalaitis šito gėrio saugiai sau ilsisi mano šaldymo kameroje ir laukia, kol žiemą vėl išsiilgę šildančio skonio prisiminsim jį šeimininkaudami virtuvėje 🙂

Keksiukai su moliūgais ir spanguolėmis

Na, o kol po ranka vis dar yra šviežio kvapnaus moliūgo, siūlau išbandyti labai paprastus, rudeniškus saldžiarūgščius keksiukus, pagardintus džiovintomis spanguolėmis. Tokiais pyragaičiais vaišinau kolegas, kai kartu teko praleisti darbingą savaitgalį, ir nė vieno nebuvo pabandžiusio ir nenorėjusio išlukštenti dar vieną keksiuką 🙂

17 įprasto dydžio pyragaičių iškepsite iš:

3 didelių kiaušinių
160 g cukraus
150 g sviesto
200 g miltų
150 g tarkuoto moliūgo
100 g džiovintų spanguolių
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 nutarkuotos citrinos žievelės

Keksiukai su moliūgais ir spanguolėmis

Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite geltonąją jos žievelės dalį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir išsijokite. Sviestą išlydykite ant nedidelės ugnies ir leiskite jam šiek tiek pravėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purių gelsvų putų. Į jas supilkite sviestą, įsijokite birius produktus, suberkite citrinos žievelę ir atsargiai išmaišykite iki vienalytės masės. Galiausiai įmaišykite stambia tarka susmulkintą moliūgą, džiovintas spanguoles. Tešla išeis vidutinio tištumo, bus oranžinė ir kvepės citrinomis bei moliūgais. Dėkite po kupiną šaukštą masės į keksiukų formeles ir kepkite pyragaičius 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20-30 min. (priklausomai nuo to, kaip veikia jūsų orkaitė) 🙂

Atvėsusius pyragaičius apšlakstykite cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi. Jam prireiks: apie 50 ml citrinos sulčių ir 150 g cukraus pudros. Paprasčiausiai sumaišykite šiuos du produktus ir apliekite jais pyragaičius.

Galbūt tai ne patys gražiausi ir prašmatniausi keksiukai, bet kasdieniam valgymui ir net svečiams pavaišinti puikiai tinka 🙂

1 Comment

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!