,

Lengvi veganiški keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir kokosais arba kai draugai ima nebevalgyti mėsos

Pastebėjau, kad pastaruoju metu mano aplinkoje ėmė rastis vis daugiau vegetarų. Štai draugė Jolita jau gerą pusmetį gyvena be mėsos, o mano Jonas prieš kurį laiką pareiškė, kad valgydami mėsą, kitam gyvenime atgimsim plėšrūnais 🙂 Žinoma, dar yra kategorija žmonių, kurie slapčiomis gal ir norėtų atsisakyti skanaus kepsnio, bet tam turi per mažai valios (čia tokie, kaip aš 🙂 )

Veganiški citrininiai keksiukai su kokosais 3

Kad jau tokie dalykai vyksta ant svieto, nutariau išbandyti šį tą visai be gyvulinės kilmės produktų. Tiesą pasakius, šią idėją jau senokai man pametėjo vieno keksiukų baliaus dalyvė (ačiū Jolitos sesei;) ). Panaršiusi internete radau, kad visi į veganiškus kepinius pila šiek tiek rūgšties – acto ar citrinos sulčių. Nors moksliškai paaiškinti to negaliu (juk konditerijos subtilybių dar tik mokausi!), įtariu, kad ji suteikia kepiniams savotiškai purią tekstūrą. Taigi, toliau pateikiu receptą, kuriame nerasite jokių kiaušinių, sviesto, pieno ar grietinėlės, o valgytojai nė nepastebėjo, kad pyragaičiams „kažkas ne taip“ 🙂

12 nedidelių keksiukų iškepsite iš:

250 ml kokosų pieno
180 ml aliejaus
200 g miltų
130 g cukraus
30 g kokoso drožlių
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių (galite naudoti ir paprastas citrinas, bet žaliųjų man kvapas ir skonis stipresnis 🙂 )
Šaukštelio obuolių acto
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Šaukštelio vanilinio cukraus
2 žaliųjų citrinų žievelių

Veganiški citrininiai keksiukai su kokosais

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kokosų pieną šiek tiek pašildykite ir pamaišykite su cukrumi. Tegul nuo šilumos pastarasis pradeda tirpti. Į tokį saldų pienelį įpilkite aliejaus, acto, citrinos sulčių, galiausiai įsijokite birius produktus, sudėkite nutarkuotų žaliųjų citrinų žievelę, kokoso drožles ir viską išmaišykite iki vientisos tirštokos tešlos. Keksiukus kepkite apie 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsusius apliekite citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, papildomai pabarstykite kokosais.

Nors nesu vegetarė ir tikrai valgau daug gyvūlinės kilmės produktų, šie pyragiukai sužavėjo savo paprastumu ir iš esmės paneigė gana įprastą taisyklę (bent jau man), kad puriam biskvitiniam kepiniui tiesiog būtini kiaušiniai 🙂

7 Comments
  • Indre
    Posted at 07:52h, 11 kovo Atsakyti

    Reikes pabandyti.

  • Bernadeta
    Posted at 11:50h, 23 balandžio Atsakyti

    Kiek kalorijų viename keksiuke? 🙂

  • lile
    Posted at 05:38h, 03 gegužės Atsakyti

    Kiek keksiuku isejo pagaminti?

  • Adele
    Posted at 08:00h, 03 rugsėjo Atsakyti

    Sveiki, kokį aliejų naudojote? Bijau, kad betkoks nesugadintų skonio:)

    • keksiukuistorijos
      Posted at 08:42h, 03 rugsėjo Atsakyti

      Naudoju paprastą bekvapį aliejų: rapsų arba saulėgrąžų 🙂

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!