Nė nepastebėjau, kaip prasidėjo paskutinės kalendorinės žiemos savaitės. Dar keli maži žingsneliai ir galėsim mėgautis elnio devyniaragio parneštos saulės šiluma! Na bet kol kas liko atlaikyti paskutinį žiemos švenčių maratoną: šv. Valentiną, Nepriklausomybės dieną ir Užgavėnes 🙂
Ar kada atkreipėt dėmesį, kaip kaskart artėjant Meilės dienai parduotuvių vitrinose pasirodo šviežios braškės?? 🙂 Sakytum, tikrai ne sezonas, bet prekybininkai nebūtų prekybininkai, jeigu nepasiūlytų „būtiniausių“ šios dienos atributų. Galvodama apie ką nors saldaus ilgajam savaitgaliui, susiviliojau ir aš. Nusipirkau indelį, išlukštenau – didelės, kvepia kaip braškės, o kramtomos traška kaip obuoliai 🙂 Ką gi, puikiai tinka sugundyti valgytojus!
Kadangi šią Meilės dieną pasitinku su per šešis mėnesius suapvalėjusiu pilvuku, norėjosi ko nors išties greito, kad netektų pavargti virtuvėje, skanaus ir labai žavingo. Taigi, šį kartą siūlau išsikepti ultra greitai sumaišomų drėgnų šokoladinių keksiukų, kurių puikų skonį dar labiau papildo riebus maskarponės ir braškių kremas. Tešlai paruošti užtruksite vos keletą minučių ir jums nė neprireiks elektrinio plakiklio!
12 dailiai iškilusių keksiukų iškepsite iš:
120 g miltų
30 g kakavos miltelių
140 g cukraus
2 kiaušinių
80 ml aliejaus
80 ml vandens
80 g neriebios grietinės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiusnelio druskos
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską persijokite. Ten pat suberkite cukrų bei druską. Kiaušinius lengvai paplakite ir supilkite ant birių produktų. Čia pat supilkite aliejų, vandenį, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos gana skystos masės. Tešlą supilstykite į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min.
Stebėkite pyragiukus, tačiau orkaitės nedarinėkite. Vos pamatysite, kad keksiukai jau iškilo, o virtuvėje pasklis viliojantis kepinių aromatas, kepkite dar 3 – 4 min. ir traukite juos lauk. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu prie jo nėra tešlos trupinių, jūsų keksiukai paruošti.
Atvėsusius keksiukus siūlau puošti paprastu, bet labai skaniu kremu iš 250 g maskaronės r 100 g tirštos braškių uogienės. Paprasčiausiai gerai viską sumaišykite (mikserio netraukite, užteks šaukšto ar mentelės), tepkite ant pyragaičių, uždėkite keletą šviežių uogų ir mėgaukitės!
Nors labai paprasti, šie keksiukai nerealūs net man, šokoladinių kepinių nemėgėjai! 🙂
Ačiū už puikų receptą!!! Vyras paprašė 2-os porcijos ir dar dvigubos:) Mascarpone maišiau su aviečių uogiene, tiko puikiai:)
Smagu, kai viskas pavyksta puikiai! 🙂
pirma kartą kepiau keksiukus ir pasirinkau šį receptą, labai skanūs keksiukai 🙂
Nuostabu, kad pirmasis keksiukas neprisvilo 😉
Suapvalėjęs pilvukas? Sveikinu! 🙂
O šiuos keksiukus labai norisi išbandyti, atrodo voliojančiai 🙂
Taip, Lina, bus dar vienas keksiukų valgytojas 😉 O keksai šitie – nerealūs! Vienas, du ir jau kvepia, jau galima valgyt 🙂
susigundysiu ir as iskepti siuos kekiukus savo mazyles gimtadieniui…:)
kada tinkamiausia istraukti keksiukus,kad jie nesubliukstu?
Tada, kai jie iškepa 🙂
Puikūs keksiukai!!! Gaminau gimtadieniui. Išėjo tobulo skonio. Jau antri keksiukai iš jūsų blogo, kurie išeina tobulai. Ačiū jums, kad dalinatės receptais. 🙂
Labai šaunu, kad viskas pavyko puikiai 🙂 Linkiu išbandyti ir atrasti dar daugiau skonių 😉
Ar galima deti kitoki krema? Gal galite pasiulyti koki?
Klaudija, žinoma, kad galima. Puikiai tiks bet kuris kremas, aprašytas šalia kitų keksiukų receptų 😉
Sveika,labai jau geras jusu puslapis apie jeksiukus.tik vienas klausimas.kokia orkaite naudojat?maniske kepa tik is apacios,tai nelabai gaunasi
Mano orkaitė elektrinė su apatiniu ir viršutiniu kaitinimu, tad kol kas viskas kepa puikiai.
Gaminam siuos sokoladiniu keksiukus…butinai parasysiu kaip jie gausis 😉
Kepiau šiuos keksiukus, viską dariau pagal receptą, tik pridėjau lazdyno riešutų. Kepiau apie 25 minutes, tačiau ištraukus iš orkaitės keksiukai per vidurį susmego ir traukiant iš formelių jautėsi, kad minkšti, lyg neiškepę
Ką ne taip dariau?
Vadinasi, jūsų orkaitėj reikėjo ilgiau pakepti. Geriausia keksiukus patikrinti mediniu dantų krapštuku arba degtuku. Jeigu prie jo dar limpa drėgni trupiniai, kepkit toliau, jeigu ne – traukit iš orkaitės.
woooah. Šiandien iškepiau 300-ąjį keksiuką būtent šio recepto(nuo gruodžio vidurio)! mascarpone pakeičiau rududu kremu ir tai mano keksiukai TOP 1. Visi ragauja, visi nori pakartoti ir pešasi dėl jų (tiesiogine šių žodžių prasme). Ačiū už galimybę rasti TOBULĄJĮ <333
Šie keksiukai – NUOSTABŪS! Mano patys mėgstamiausi! Visuomet pavyksta ir niekada niekada nelieka nei trupinėlio, nes visi juos dievina! Tapę mano keksiukais nr.1! 🙂
Sakyk, aliejus saulėgrąžų? Neriebi grietinė 20 ar 30 proc.? 🙂
Aliejus gali būti ir saulėgrąžų, ir rapsų, tai pilk, kokio turi 🙂 Neriebi grietinėlė – ta, kur pili į kavą, ne plakamoji 😉
Ačiū 😀
Mano mėgstamiausi keksiukai 🙂