Didžiosios pavasario permainos ir gaivūs kefyro keksiukai su rabarbarų įdaru

Tokio pavasario kaip šis mano gyvenime dar nebuvo! Taip laukiau jo ilgais žiemos vakarais, o galiausiai nė nepastebėjau, kaip po langais prasiskleidė pirmoji žaluma, taip ir nenusifotografavau prie Nemuno salos sakurų ir dar gi neatidariau lauko vakarienių sezono… 🙂 Ech, bet liūdėt tikrai neverta, nes ant nosies – pirmagimis! Didi permaina, džiaugsmas ir įkvėpimas visai šeimynai 🙂

Keksiukai su rabarbarų įdaru

Gegužė man nuo seno asocijuojasi su šventiniais tortais (mano šeimoje tikrų „gegužiukų“ ant rankos pirštų nesuskaičiuosi :)), baltais sodais ir, žinoma, išsiilgtais pavasario skoniais. Tad vos tik mano anytos sodelyje galvas iškėlė pirmieji rabarbarai, nutariau išsikepti greitų, bet labai skanių ir gaivių keksiukų su saldžiarūgščiu įdaru 🙂

Visą gamybos procesą pradėkite nuo įdaro, nes jį dar reikės atvėsinti. Rabarbarų „košei“ turėkite:

170 g nuplautų, nuluptų ir gabaliukais supjaustytų rabarbarų
40 g cukraus (saldžiamėgiai gali įdėti kokiu šaukšteliu daugiau)
20 ml citrinos sulčių
Pusės citrinos žievelės
10 ml šalto vandens
10 g bulvių krakmolo

Keksiukai su rabarbarų įdaru 2

Rabarbarus užpilkite cukrumi, citrinos sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Kaitrą išjunkite, krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir vis maišydamos (-i) supilkite į rabarbarų tyrę. Turėtų išeiti toks labai tirštas maloniai rūgštus kisielius-įdaras. Kol jis vėsta, išsikepkite keksiukus.

12 įprasto dydžio keksiukų išsikepsite iš:

2 kiaušinių
130 g cukraus
140 ml kefyro
60 ml aliejaus
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos

Smagiausia, kad šių keksiukų tešlą sumaišysite per kokias 5 min., o rezultatas – nuostabūs, drėgni, šiek tiek varškės spurgas primenantys pyragaičiai! Taigi, dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską persijokite. Kiaušinius šiek tiek paplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Čia pat supilkite kefyrą, aliejų, suberkite birius produktus ir viską išmaišykite iki vientisos skystokos tešlos. Pilstykite ją į popierinius keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min., kol pyragiukai pakils ir sutvirtės.

Keksiukai su rabarbarų įdaru 1

Atvėsusiuose keksiukuose išjaukite duobutes, pripildykite jas rabarbarų įdaru. Jeigu norisi prašmatniau ir gražiau, dar galima pyragaičius papuošti mano mėgstamu grietinėlės-maskarponės kremu. Jam pagaminti prireiks:

200 g riebios grietinėlės
200 g maskarponės
Šaukštelio vanilinio cukraus
25 g cukraus pudros

Visus kremui skirtus produktus dėkite į dubenį aukštais kraštais ir plakite nedideliu elektrinio plakiklio greičiu iki tvirtos kreminės konsistencijos.

Reklama

3 komentarai

  1. Šiandien išbandyti. Tik nedėjau pilnos normos cukraus. Tad keksiukai gavosi tikrai gaivūs:) o jūsų blogas man atradimų atradimas 🙂 jaučiuosi kaip pamišus negalėdama apsispręsti kuriems bus dabar eilė. Ačiū 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: