, , , ,

Didžiosios pavasario permainos ir gaivūs kefyro keksiukai su rabarbarų įdaru

Tokio pavasario kaip šis mano gyvenime dar nebuvo! Taip laukiau jo ilgais žiemos vakarais, o galiausiai nė nepastebėjau, kaip po langais prasiskleidė pirmoji žaluma, taip ir nenusifotografavau prie Nemuno salos sakurų ir dar gi neatidariau lauko vakarienių sezono… 🙂 Ech, bet liūdėt tikrai neverta, nes ant nosies – pirmagimis! Didi permaina, džiaugsmas ir įkvėpimas visai šeimynai 🙂

 

Keksiukai su rabarbarų įdaru

 

Gegužė man nuo seno asocijuojasi su šventiniais tortais (mano šeimoje tikrų „gegužiukų“ ant rankos pirštų nesuskaičiuosi :)), baltais sodais ir, žinoma, išsiilgtais pavasario skoniais. Tad vos tik mano anytos sodelyje galvas iškėlė pirmieji rabarbarai, nutariau išsikepti greitų, bet labai skanių ir gaivių keksiukų su saldžiarūgščiu įdaru 🙂

Visą gamybos procesą pradėkite nuo įdaro, nes jį dar reikės atvėsinti. Rabarbarų „košei“ turėkite:

170 g nuplautų, nuluptų ir gabaliukais supjaustytų rabarbarų
40 g cukraus (saldžiamėgiai gali įdėti kokiu šaukšteliu daugiau)
20 ml citrinos sulčių
Pusės citrinos žievelės
10 ml šalto vandens
10 g bulvių krakmolo

 

Keksiukai su rabarbarų įdaru 2

 

Rabarbarus užpilkite cukrumi, citrinos sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Kaitrą išjunkite, krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir vis maišydamos (-i) supilkite į rabarbarų tyrę. Turėtų išeiti toks labai tirštas maloniai rūgštus kisielius-įdaras. Kol jis vėsta, išsikepkite keksiukus.

12 įprasto dydžio keksiukų išsikepsite iš:

2 kiaušinių
130 g cukraus
140 ml kefyro
60 ml aliejaus
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos

Smagiausia, kad šių keksiukų tešlą sumaišysite per kokias 5 min., o rezultatas – nuostabūs, drėgni, šiek tiek varškės spurgas primenantys pyragaičiai! Taigi, dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską persijokite. Kiaušinius šiek tiek paplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Čia pat supilkite kefyrą, aliejų, suberkite birius produktus ir viską išmaišykite iki vientisos skystokos tešlos. Pilstykite ją į popierinius keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 – 30 min., kol pyragiukai pakils ir sutvirtės.

 

Keksiukai su rabarbarų įdaru 1

 

Atvėsusiuose keksiukuose išjaukite duobutes, pripildykite jas rabarbarų įdaru. Jeigu norisi prašmatniau ir gražiau, dar galima pyragaičius papuošti mano mėgstamu grietinėlės-maskarponės kremu. Jam pagaminti prireiks:

200 g riebios grietinėlės
200 g maskarponės
Šaukštelio vanilinio cukraus
25 g cukraus pudros

Visus kremui skirtus produktus dėkite į dubenį aukštais kraštais ir plakite nedideliu elektrinio plakiklio greičiu iki tvirtos kreminės konsistencijos.

3 Comments
  • Pieštukėlis
    Posted at 17:48h, 02 birželio Atsakyti

    Sveikinimai :))))

  • thatweirdoakvile
    Posted at 13:04h, 08 birželio Atsakyti

    Kaip tik šaldytuve turiu buntelį močiutės rabarbarų, todėl būtinai išsikepsiu! Ačiū, šaunus blogas 🙂

  • Margo
    Posted at 17:57h, 08 birželio Atsakyti

    Šiandien išbandyti. Tik nedėjau pilnos normos cukraus. Tad keksiukai gavosi tikrai gaivūs:) o jūsų blogas man atradimų atradimas 🙂 jaučiuosi kaip pamišus negalėdama apsispręsti kuriems bus dabar eilė. Ačiū 🙂

Post A Comment

Eglė Petronienė

Desertų kūrėja, tinklaraštininkė, dviejų berniukų mama.

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Taip gimė mano tinklaraštis „Keksiukų istorijos“.

Naujausias įrašas

Knyga

Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau autorinę mažų skanėstų knygą.

SUSISIEKIME!

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!