meilė keksiukams

Manau nesuklysiu sakydama, jog mano istorija prasidėjo banaliai. Baigusi filologijos studijas universitete ne vienerius metus dirbau monotonišką „popierinį“ darbą, todėl natūraliai ėmiau ieškoti būdų praskaidrinti kasdienybę nauja kūrybiška patirtimi. Visai nenuostabu, kad dėmesys krypo į virtuvę – juk joje sukiotis mėgau nuo vaikystės. Ypač patiko lepinti namiškius įvairiausiais saldumynais, tad, kai į mano rankas pakliuvo pirmoji keksiukų kepimo forma, tarp manęs ir šių mielų dailių pyragaičių iš karto užsimezgė tikra meilė.

viešas pažadas

Užburta dailiomis kremo kepurėmis išpuoštų keksiukų nuotraukų internete bei susipažinusi su nepaprasta jų receptų įvairove, nusprendžiau nuosekliai mokytis keksiukų kepimo bei puošybos paslapčių. Taip gimė mano tinklaraštis 

„Keksiukų istorijos“.

Mečiau sau iššūkį ištisus metus kiekvieną savaitę išbandyti po naują keksiukų receptą ir aprašyti savo patirtį. Vienus receptus rasdavau turimose kulinarinėse knygose, kitus aptikdavau interneto tinklaraščiuose, o ilgainiui, po daugybės bandymų ir eksperimentų ėmė rastis nuojauta ir įgūdžiai, paskatinę kurti savitus skonių bei produktų derinius.

ĮKVEPIANČIOS PATIRTYS

Galiausiai tai, kas prasidėjo kaip viešas pasižadėjimas sau, subūrė nemenką skaitytojų auditoriją, apdovanojo mane įsimintinais projektais ir net debiutu ant žurnalo viršelio! Taigi privalėjau pasitempti ir į šią konditerinę odisėją pažvelgti dar rimčiau: ieškodama atsakymų į klausimus, kurių neišsiaiškinau virtuvėje eksperimentuodama pati, baigiau konditerijos mokslus.

KNYGA

Gimus pirmajam sūnui kompiuteris ir tekstų rašymas atrodė kaip tolima svajonė, tad tinklaraštyje stojo tyla, o mano kepiniai vis dažniau nuguldavo ant draugų bei pažįstamų stalų. Kaskart kurdama proginius desertus pastebėjau, kiek daug dėmesio skiriama bendrai šventės stilistikai: skoniams, spalvoms bei dekoracijoms. Taip kilo idėja suguldyti per ketverius metus sukauptą patirtį knygos puslapiuose. Mano dideliam džiaugsmui po beveik metus trukusio nuostabaus kūrybinio nuotykio drauge su leidykla „Laisvos valandos“ išleidau „Maži. Gražūs. Skanūs. Desertai jūsų teminėms šventėms“.

MENINIS PRISILIETIMAS

Iš prigimties esu meniška asmenybė. Mėgstu piešti, lipdyti, užsiimu įvairiomis kūrybinėmis veiklomis nuo vaikystės. Turiu savitą braižą ir stilių, kuris atsispindi kiekvienoje desertų dėžutėje, maloniai stebina ir kai kada net prajuokina.

natūralūs ingredientai

Desertas – gyvenimo malonumas, tad kviečiu juo mėgautis ir nesijaudinti dėl neaiškių, raidžių ir skaičių kodais žymimų, ingredientų. Visi mano desertai gaminami tik iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, cukraus, sviesto ir kiaušinių, gardinami meile bei individualiu dėmesiu. Puikiai tinka ir mažam, ir dideliam smaližiui.

šeimos indėlis

Per daugybę metų gyvenimo su keksiukais, šie tapo neatsiejama visos šeimos kasdienybės dalimi. Ne paslaptis, kad „Keksiukų istorijos“ nebūtų tokios žavios be mano supertalentingo vyro Jono: keksiukų fotografo, cukrinių transporto priemonių lipdytojo bei dėžučių lankstytojo.

DIDŽIAUSIAS MANO ĮKVĖPIMAS ESATE JŪS. AČIŪ UŽ IŠŠŪKIUS IR Nuoširdžias Emocijas.

SUSISIEKIME

Nėra neįgyvendinamų idėjų. Papasakokite savo istorijas, savo norus ir kartu rasime geriausią sprendimą kaip keksiukų dėžutę paversti dienos įvykiu!