Migdoliniai-kokosiniai keksiukai arba pirmas bandymas prisijaukinti „Raffaello“ skonį

Pamenu, dar savo didžiosios keksiukų kepimo odisėjos laikais, bent keletą kartų bandžiau atkartoti „Snickers“ skonį, vėliau mane pasiekė prašymas pagaminti kažką panašaus į „Kinder Bueno“, na o dabar, nežinau, ar labai išsiilgus žiemos baltumo, ar kokoso egzotikos, nusprendžiau imtis kitos populiarybės – „Raffaello“ pyragaičių. Tam, kad jų skonis kuo labiau primintų minėtąjį, mąsčiau, kad pyragaityje turi maloniai suderėti trapumas, įdaras, kažkas kremiško, migdolai ir, žinoma, kokoso drožlės. Dar labai norėjosi, kad bendras pyragaičių vaizdas džiugintų akis išskirtiniu baltumu, prabanga ir elegancija. Kaip man pavyko, nuspręsit jūs 🙂 O kol kas dalinuosi savo išradimais ir patirtimi 🙂

Migdoliniai-kokosiniai keksiukai

12 – 14 keksiukų (priklausomai nuo to, kaip taupiai dėsite tešlos į popierinius sijonėlius) iškepsite iš:

3 didelių kiaušinių
160 g kambario temperatūros sviesto
170 g cukraus
100 g miltų
100 g į miltus maltų migdolų
50 ml pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Šaukštelio vanilinio cukraus arba amareto esencijos
Žiupsnelio druskos

Migdoliniai-kokosiniai keksiukai 3

Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Minkštą sviestą plakite su cukrumi kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite visus kiaušinius. Į sviesto plakinį įsijokite birius produktus, suberkite smulkiai maltus migdolus (aš naudojau maisto smulkintuvą, bet kuo puikiausiai tinka ir paprasta kavamalė), įpilkite pieno ir viską atsargiai išmaišykite (nebenaudokite elektrinio plakiklio) iki vientisos masės. Išeis gana tiršta, puri tešla. Dėkite po šaukštą jos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje kol pyragaičiai gražiai pakils ir sutvirtės.

Atvėsusius keksiukus įdarykite kokosiniu įdaru iš: 50 g kokoso drožlių, 2 šaukštų saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, 2 šaukštų citrinos sulčių. Paprasčiausiai sumaišykite visus produktus, peiliuku arba specialiu prietaisu padarykite keksiukuose nedideles duobutes ir pripildykite jas įdaru.

Pyragaičius padabinkite paprastu kremu iš 250 ml 35 arba 36 proc. riebumo grietinėlės, 350 g maskarponės sūrio ir šaukšto cukraus pudros. Šaltą grietinėlę su cukraus pudra nedideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakite iki standžių putų, įmaišykite maskarponę ir tokiu kremu jau galite puošti pyragaičius. Kremo konsistencija puikiai „raitosi“ konditeriniu maišeliu, o jeigu tokio nėra, dėkite šaukštu, tepkite peiliu arba taip, kai tik sugalvojate 🙂

Migdoliniai-kokosiniai keksiukai 2

Aš savuosius keksiukus prašmatniai užbaigiau „Raffaello“ saldainiu – juk labai tikėjausi, kad pyragaičiai savo skoniu prilygs populiariesiems saldainiams – bet po degustacijos visi valgytojai iki vieno sutarė, kad keksiukai puikūs, bet visgi „Raffaello“ juos vadinti būtų per drąsu 🙂 savo ruožtu jiems visiškai pritariu. Dabar belieka viską jums išbandyti ir pasidalinti savo įspūdžiais.

P.S. Nepražiopsokit momento, kada keksiukai jau bus tikrai iškepę, neperskrudinkit, o tai to išsvajoto „rafaeliško“ baltumo gali greitai nelikti. Kaip, kad man atsitiko 🙂

Reklama

19 komentarų

  1. Hey ! Norėjau paklausti, kur pirkote švirkštus kremams? Nes paprastose parduotuvėse jie labai skurdūs 🙂

    • Aš naudoju vienkartinius konditerinius maišelius ir turiu aibę skirtingų konditerinių antgalių. Viską kadaise parsisiunčiau iš aliexpress.com. Laukti reikia kokius 2 mėnesius, bet kaina nuo parduodamų Lietuvoje skiriasi kokius 3 – 5 kartus. Taigi, jeigu yra laiko, rekomenduoju siųstis iš užsienio 🙂 Na, bet yra įdomių dalykėlių ir Kaune. Viena parduotuvė „Kepėjams“ įsikūrusi netoli Kauno pilies, kita vadinasi „Sangaida“, maždaug per vidurį Savanorių prospekto. Jie ten prekiauja įvairiais daiktais profesionaliems virėjams bei konditeriams, tad tikrai galima kažką išsirinkti. Aišku, kaina taip pat įspūdinga. Dar galima išbandyti internetines lietuviškas parduotuves. Visos prekės ten yra parsiųstos iš tų pačių kiniškų tinklalapių, bet Lietuviui pirkėjui galbūt patogiau jas įsigyti čia ir atsiuntimas neužtrunka. Žodžiu, variantų yra 🙂

    • Sveiki! Perku paprastus migdolus ir juos sumalu maisto smulkintuvu 🙂 Tam kuo puikiausiai tinka ir paprasta kavamalė. Jeigu nėra jokio parankaus prietaiso, migdolus paprasčiausiai pasmulkinkite peiliu arba sudėkit į maišelį ir kelis kartus užtvokit mėsos plaktuku. Gal ir nebus labai migdolų miltai, bet keksiukams puikiai tiks ir skonio tikrai nepagadins 🙂

  2. Labuka, kur pirkai maltus migdolus??? As ju niekur nerandu! 😥 bet kazkur skaiciau jog ju yra pirkti…

    • Daiva, laikykit keksiukus šaldytuve ir kremas kuo puikiausiai išsilaikys dvi dienas 🙂

    • Akvile, maskarponę galima įmaišyti mentele arba įplakti plaktuvu. Tik jeigu naudoji pastarąjį, įjunk mažiausią greitį ir maišyk tik tiek, kad abu produktai susijungtų, nepersistenk 🙂 P.S. klausimas ne bukas 😉

    • Žinoma, galit naudoti jau gatavą grietinėlę 🙂 Tik palaukit, kol keksiukai bus visiškai atvėsę ir papuoštus iš karto patiekite valgytojams. Ta flakoninė grietinėlė nepasižymi labai ilgai išliekančiu standumu…

      • Dėl šito negarantuoju 🙂 Niekada nesu bandžiusi taip daryti, nes įtariu, kad ta flakoninė grietinėlė gali pasileisti. Juk ją realiai išplaka ne mikseris….

  3. Sveiki, noriu išbandyti šiuo keksiukus 🙂 Tik noriu paklausti dėl įdaro, jis nesigauna labai sausas?

    • Vaida, man atrodo, kad to drėgnumo užtenka, bet juk maišydama įdarą visada galit įdėti šiek tiek daugiau kondensuoto pieno arba citrinos sulčių, kad jis labiau atitiktų jūsų skonį 🙂

  4. Sveiki, keksiukai gavosi nuostabūs 🙂 visi ragautojai labai išgyrė 🙂 ačiū už receptuką 🙂 Kepsime dar ne kartą.
    Tik man įdomu dėl kremo, maniškis gavosi baltas, Jūsų matau lyg į geltonumą (gal čia apšvietimas taip). 🙂

    • Vaida, kremas tikrai baltas 🙂 Čia man apšvietėjas pasistengė dėl to gelsvumo…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: