50 savaitė: Gaivios staigmenos arba baltojo šokolado keksiukai su šviežiomis braškėmis ir maskarponės kremu

Jau prieš kelias savaites internete vienas po kito ėmė dygti receptai, primenantys artėjantį, o kai kur jau ir prasidėjusį, braškių sezoną. Žinau, kad bene labiausiai iš mūsų šeimynos jo visada laukia mažylis brolis (jeigu taip galima vadinti 12 metų berniuką 🙂 ), kuris vienu prisėdimu galėtų sutvarkyti tiek uogų, kiek tik padėtum ant stalo 🙂 Na, o man braškės asocijuojasi su tikrąją vasaros pradžia, gaiviais kefyriniais kokteiliais ir tuo iš vaikystės laikų išlikusiu cukrumi ir pienu užpiltų uogų skoniu.

DSC_0250

Kadangi braškių sezonas yra gana trumpas, norisi pasimėgauti jų šviežumu ir gaiva. Taigi siūlau išbandyti vieną gana slapukišką receptą – paslėpti po sveiką uogą jau iškeptuose baltojo šokolado keksiukuose. Neabejokite, šis netikėtas radinys valgytojams tikrai paliks įspūdį! 🙂

Taigi, 22 baltojo šokolado keksiukams turėkite:

300 g miltų
200 g cukraus
150 g lydyto sviesto
3 didelius kiaušinius
200 g baltojo šokolado
50 ml pieno
2 šaukštelius vanilinio cukraus
2,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelį druskos
22 nedidelių braškių įdarui

DSC_0207

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska. Sviestą išlydykite, į jį sudėkite smulkiai laužytą baltąjį šokoladą ir pamaišykite, kol šokoladas ištirps ir daug maž susimaišys su sviestu. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Į juos supilkite sviesto ir šokolado lydinį, pieną, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos tešlos. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min. kol šie gražiai pakils ir sutvirtės.

Atvėsusiuose keksiukuose išpjaukite kūgio formos duobutes ir įsodinkite jį jas po nedidelę braškę.

Pasiruoškite kremą iš 250 ml grietinėlės, 250 g maskarponės sūrio, šaukštelio vanilinio cukraus ir šaukšto cukraus pudros.

DSC_0253

Šaltą grietinėlę (bent 35 proc. riebumo) pradėkite plakti dideliu elektrinio plakiklio greičiu. Kai tik pamatysite pirmąsias putas, sudėkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sumažinkite plakiklio greitį iki mažiausio ir kantriai plakite kol putos visiškai sustandės. Gerai išplakta grietinėlė pakabinta šaukštu turi laikyti formą. Galiausiai sudėkite maskarponės sūrį ir dar kartą viską permaišykite kol kremas taps vientisas ir purus.

Pagamintu kremu puoškite braškėmis įdarytus keksiukus ir mėgaukitės, mėgaukitės, mėgaukitės! 🙂

DSC_0232

Reklama

9 komentarai

  1. Sveiki, noriu paklausti, ar sujungiant grietinėlę su maskarpone, reikia šaukštu maišyti, ar galima ir mikseriu lėčiausiu greičiu?

    • Sveiki, aš naudoju mikserį 🙂 Bet tikrai, reikia pačiu mažiausiu greičiu maišyti…

    • Miela Ugne, matematika paprasta, paskaičiuokit 😉 Vienas kiaušinis sveria apie 55 g 😉

  2. Is sito recepto nusiziurejau krema ir esu labai patenkinta, nes po nakties saldytuve atrode lyg tik ka buciau uztepusi 🙂 o skonis irgi neblogas, tik turbut perplakiau 😛

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: